Dames 1 loopt tegen eerste nederlaag aan

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 loopt tegen eerste nederlaag aan

Moerse Boys Dames 1 heeft afgelopen zondag in Rotterdam haar eerste nederlaag van het seizoen moeten slikken. De studentes van Antibarbari trokken aan het langste eind na een gelijkopgaande wedstrijd.

De sponsorcommissie van Moerse Boys stelde een bus ter beschikking, waarvoor grote dank, voor deze verste uitwedstrijd van dit seizoen en dus werden er de nodige hapjes gemaakt en drankjes ingeladen, maar voor dit feestmaal genuttigd kon worden moest er natuurlijk wel nog eerst gevoetbald worden.

Op het kunstgras van het gezellige en studentikoze sportpark wordt om 14:45 uur afgetrapt en het is al snel duidelijk dat het geen gemakkelijke middag gaat worden voor de oranjehemden. De thuisploeg blijkt een vlot combinerende ploeg te zijn die met veel lopende mensen gevaar weet te stichten. De verdediging van De Moer heeft dan ook haar handen vol, maar voetballend doet het zeker niet onder voor Antibarbari.
Toch lukt het zelden om tot écht goede kansen te komen. Te vaak is de laatste pass onzuiver en het snelle kunstgras zorgt er voor dat de diepe ballen vaak over de achterlijn rollen. De 1-0 valt toch enigszins onverwachts maar wordt knap binnen geschoten.

De Moer komt scherp uit de kleedkamer na de thee en lijkt orde op zaken te gaan stellen. De eerste 10 minuten spelen zich vooral af op de helft van Antibarbari maar de aloude voetbalwet treedt ook vandaag weer in werking. Als hij aan de ene kant niet valt… De eerste beste uitval van de gastvrouwen in de tweede helft is direct raak en zorgt er voor dat de achterstand wordt verdubbeld. Niet eens zo veel later valt ook de 3-0 nog eens binnen en de wedstrijd lijkt gespeeld.
Moerse Boys Dames 1 recht echter de rug en geeft zich nog niet gewonnen. Met veel inzet wordt er geprobeerd aansluiting te vinden en die komt uiteindelijk via de voet van Lotte.

De Moer gelooft er weer in en begint aan een slotoffensief. De studentes blijken fysiek echter prima in orde want de power die de Moer in de wedstrijd legt wordt even zo goed beantwoord door de thuisploeg, die ook steeds gevaarlijk blijft met snelle uitvallen. Zo’n 5 minuten voor tijd had het startsein kunnen zijn voor een alles-of-niets-offensief als de bal zo’n vijf centimeter naar rechts zou zijn beland. Nu kaatst de bal via de paal weer het veld in en blijft de 3-1 op het scorebord staan.

Daarmee loopt Dames 1 tegen haar eerste nederlaag aan. Komende zondag weer een nieuwe mogelijkheid om deze domper weg te spoelen met drie punten. Op ons eigen sportpark Akkermolen ontvangen we VV Bavel. In de bekerpoule leverde dit nog een overwinning op voor De Moer, hopelijk kunnen we zondag opnieuw juichen. Aanvang 09:45 u ! Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp