Dames 1 krijgt zevenklapper te verwerken tegen ZIGO

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 krijgt zevenklapper te verwerken tegen ZIGO

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Moerse Boys Dames 1 kende een lastige week. Allereerst moest de ploeg het zure en teleurstellende verlies tegen Schijf zien te verwerken. Daarnaast zorgde storm Ciarán ervoor dat er op donderdag niet op het veld getraind kon worden. Gelukkig bood fitnessclub Better Bodies uitkomst door een spinningles aan te bieden, waarvoor nogmaals grote dank! Als kers op de taart stond de uitwedstrijd tegen koploper ZIGO Dames 1 op de planning om de week af te sluiten. ZIGO is een tegenstander van formaat. Een groot deel van die ploeg heeft jarenlang furore gemaakt bij sc ’t Zand met onder meer een seizoen topklasse in de benen. Die topklasse is het hoogste amateurniveau in het vrouwenvoetbal en met dat in het achterhoofd wacht de oranjehemden een loodzware opgave. De wonderen zijn echter de wereld nog niet uit en dus zal ook ZIGO Dames 1 te verslaan zijn. In de vorige speelronde leverde Gilze daar nog het bewijs van door de Tilburgers knap met 2-1 opzij te zetten.

Met 17 dames sterk vertrok de Moer richt sportpark D’n Haaikant. De opdracht voor de oranjehemden was bij de bespreking duidelijk: Keihard werken met en voor elkaar, positief blijven en dan komt er altijd een kans. Om überhaupt uitzicht te houden op een resultaat, is het belangrijk om het doel zo lang mogelijk schoon te houden. Dat laatste plan, zo lang mogelijk de nul houden, kon echter na luttele minuten naar de prullenbak worden verwezen. Na slordig balverlies kwam ZIGO via enkele vlot lopende combinaties voor de neus van doelvrouw Kaylee terecht. Ook de afronding was uiterst koelbloedig en de 1-0 was al snel een feit.

Een afstraffing ging waarschijnlijk bij menig oranjehemd door het hoofd, maar het lukte de Moer om de rug te rechten en met een positieve opvatting de wedstrijd weer op gang te krijgen. De ZIGO-voorwaartsen kunnen door de Klein-Zundertse defensie, bestaande uit Dietske, Dorris, Chanel en Iefke, uit de buurt van Kaylee worden gehouden. Aanvallend gezien heeft Moerse Boys echter maar weinig in te brengen. Toch heeft het haar momentje te pakken wanneer Mira na een combinatie in de vijandelijke zestien weet te komen. Mira wordt echter ten val gebracht, maar een momentje vanaf de penaltystip wordt resoluut van de hand gewezen.

Aan de andere kant krijgt ZIGO wel haar moment vanaf 11 meter. Bij een corner helpt Dietske letterlijk (maar wel heel ongelukkig) een handje op de doellijn. Overigens speelde Dietske een sterke eerste helft tegen haar sterke en behendige tegenstander met eredivisie ervaring en maakte ze nog een schitterende panna. De pingel wordt benut en de Moer kijkt tegen een 2-0 achterstand aan. Voor rust weet ZIGO nog uit te lopen naar een 4-0 voorsprong wanneer het nog twee keer door oranjeverdediging komt. Vlak voor rust krijgt Moerse Boys opnieuw haar momentje. Lindsay, die veelvuldig goed gebruikt maakt van de ruimte die ze krijgt aan de rechterflank, legt de bal terug op Sigi. Sigi brengt vervolgens de bal richting de tweede paal waar Chloé een teenlengte te kort komt om het leer richting doel te brengen. De rust wordt dus opgezocht met een 4-0 tussenstand, waar overigens weinig op af te dingen valt.

In de rust blijkt al snel dat dit voor Moerse Boys een leerzame dag is. Niet alleen het positief blijven naar elkaar en de moed erin houden, maar ook op voetbalgebied. Slim buitenspellopen, looplijnen op het middenveld, spel verleggen, dat soort werk. Genoeg stof om op te trainen dus de komende weken. Voor de tweede helft neemt Moerse Boys zich voor om iets meer druk naar voren te geven waar dat kan, maar een opgave is ook om een echte afstraffing te voorkomen. Doelsaldo kan immers de doorslag geven aan het einde van de competitie.

Moerse Boys begint prima aan het tweede bedrijf, maar kan niet voorkomen dat ZIGO gevaarlijk wordt en een kans krijgt die echt zeker benut had moeten worden. Gelukkig laten de Tilburgers dat na en blijft de stand nog even op 4-0 steken. In minuut 70 weet ZIGO pas weer het doel te vinden en voor het sluiten van de markt weten de gastvrouwen er nog twee te maken. Na 90 minuten staat er dus een afgetekende 7-0 nederlaag op het scorebord. Het meest benoemenswaardige vanuit Moerse Boys-kamp in de tweede helft is de rentree van Noa die haar eerste competitieminuten van dit seizoen maakt na een vervelende blessure.

Een op het oog zware nederlaag (en dat is 7-0 natuurlijk ook), maar de klap lijkt een stuk minder als bij de nederlaag tegen Schijf. Van een vele malen betere tegenstander is het namelijk ook geen schande om ten onder tegen te gaan. Voor Moerse Boys wacht de mooie uitdaging om het de volgende keer beter te doen tegen zo een tegenstander, het laten zien dat er stappen gemaakt worden. Het mooie is dan ook dat die kans zich in de tweede seizoenshelft ook voordoet (en wel op 24 maart!).

Komend weekend mag Moerse Boys Dames 1 gaan genieten van een vrij weekend. Zo kan de ploeg in optima forma toewerken naar een belangrijk blok van 4 wedstrijden voor de winterstop, maar ook op een druk weekend over anderhalve week. Op 17 november is Dames 1 uiteraard van de partij op het jubileumfeest, op 19 november gaat de ploeg op puntenjacht tegen sc Gastel. Tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp