Dames 1 krijgt een flinke tik op de neus

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 krijgt een flinke tik op de neus

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Moerse Boys Dames 1 speelde afgelopen zondag een belangrijk potje in de strijd tegen degradatie uit de 2e klasse. Een direct gevecht tussen de nummer 10 en 9, de twee hekkensluiters in de competitie, zou wel eens uit kunnen maken hoe de kaarten aan het einde van de competitie geschud zijn. Moerse Boys had voor aanvang 2 punten voorsprong op tegenstander Helvoirt. De oranjehemden stapten om 10 uur met vertrouwen de auto in, maar omstreeks 3 uur stapte de ploeg beduusd en in de stromende Klein-Zundertse regen de auto weer uit. Een 4-2 nederlaag was daarvoor de reden.

Dat Moerse Boys met vertrouwen richting Helvoirt ging, was niet gek. Dames 1 speelde een week eerder uit tegen subtopper Gilze een prima wedstrijd en kende daarnaast ook een goede trainingsweek. Na de aftrap leek de Moer die lijn ook verder door te zetten. De oranjehemden lieten zien voetballend een stapje verder te zijn dan Helvoirt en probeerde geduldig en verzorgd de kansen bij elkaar te spelen. In het eerste half uur speelde de ploeg zo een handvol mogelijkheden bij een. Onder meer Chloé, Mira, Lauri en Sigi namen het blauwwitte doel van Helvoirt onder vuur, maar nog zonder succes. In minuut 17 was  het wel raak. Na een gevaarlijk moment voor de goal van Helvoirt moesten de gastvrouwen een corner toestaan. Mira trapte de bal richting het drukke vijfmetergebied waar Lauri haar hoofd tegen de bal zette. De bal viel binnen en de Moer had haar terecht voorsprong te pakken!

Waar Moerse Boys voetballend de oplossing probeerde te zoeken, beproefden de gastvrouwen het geluk via steekballen. Dat de Moer daarvoor moest oppassen, werd ook snel duidelijk wanneer Renske enkele puike reddingen in huis had en haar doel schoon wist te houden. Bij de derde keer was het echter wel raak voor Helvoirt wanneer de spits de bal overtuigend kruislings binnen schoot. Moerse Boys was haar voorsprong kwijt en leek ook even te vergeten dat het stiekem goed kan voetballen. De lange bal werd steeds vaker gehanteerd, maar succes leverde het niet op. De grootste kans voor de Moer om de voorsprong weer te grijpen was een combinatie tussen Chloé en Lauri, maar laatstgenoemde kreeg de bal niet in de goal.

Na de 1-1 was Helvoirt de betere ploeg op het veld. Moerse Boys werd slordig en daar plukte met name Helvoirt de vruchten van. Vlak voor rust moest Moerse Boys daar de rekening voor betalen wanneer het de 2-1 te verwerken kreeg. Met een flinke kater zocht de ploeg de kleedkamer op, maar veel tijd om die kater weg te spoelen was er niet. Moerse Boys moest het spel van het eerste half uur weer oppakken en weer zuiverder worden in de passing. Met die opgave ging Dames 1 het veld weer op, maar al snel moesten de dames nog 2 doelpunten slikken. Twee loepzuivere schoten in de verre hoek waren Renske te machtig. De assist bij het tweede doelpunt, een subtiel hakje, is nog benoemingswaardig, maar de 4-1 stand bezorgden de oranjehemden toch vooral kopzorgen.

Moerse Boys ging het over een andere boeg gooien in het restant. Met verse krachten Amelie en Jess en samen met rots in de branding Chanel ging de Moer één-op-één spelen achterin. Al snel leek het ook effect te hebben, want in de 68e minuut wist Moerse Boys iets terug te doen. Van net buiten de zestien krulde Sigi de bal heerlijk in de verre bovenhoek. 4-2 en nog flink wat tijd voor de boeg om iets aan die achterstand te doen. Zo’n vijf minuten later had de Moer de aansluiting echt bijna te pakken. Mira legde klaar voor Robin, maar met een prima reflex wist de Helvoirtse goalie de poging van Robin onder de lat weg te tikken. Niet veel later probeerde Robin opnieuw af te drukken, maar het geluk was niet aan de zijde van de immer hardwerkende middenveldster. De grootste kans kreeg de ploeg een kwartier voor tijd. Iefke en Chloé combineerden over rechts, waarna laatstgenoemde de bal voorgaf. Een Helvoirtse kon de bal net wegtikken voor de voeten van Sigi, maar uit de draai kon de blondine nog uithalen. Helaas zonder succes.

Waar Moerse Boys dus meer de aanval zocht, probeerde Helvoirt gebruik te maken van de ruimtes die de oranjehemden noodgedwongen ook weggaven. Met een ijzersterke spelverdeelster op het middenveld en enkele pijlsnelle spitsen kwam de thuisploeg een aantal keer dicht bij een 5e treffer, maar Renske of een oranjewitte verdedigster stond dat in de weg. Zo werd er niet meer gescoord en stapte de Moer met een 4-2 nederlaag van het veld.

Een bittere pil, een flinke tik, een hard gelag; het zijn termen die goed passen bij dit resultaat. Dames 1 bivakkeert zodoende weer op de laatste plaats, maar knock-out is de ploeg nog zeker niet. Met nog twee finales te gaan zijn er nog twee kansen om van de laatste plaats af te komen en directe degradatie te ontlopen. Op 14 mei is hiervoor de eerste kans. Uit bij kampioen FC Tilburg wacht een loodzware opgave, maar wat zou mooier zijn dan punten stunten op de dag dat Moerse Boys Dames 2 het kampioenschap in de 5e klasse kan grijpen? We gaan ervoor, Forza Moerse Boys!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp