Dames 1 kopje onder tegen DSE

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 kopje onder tegen DSE

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Afgelopen zondag stond de topper gepland tegen DSE dames 2. Een mooi affiche want de nummer 1 mochten voetballen tegen de nummer 2 van de competitie. Helaas zonder onze trouwe supporters. We hopen deze snel weer te zien aan de lijn. Voor nu dus even zonder.

Het strijdplan was duidelijk. In de organisatie blijven en vanuit daar opbouwen. Al snel bleek dat DSE niet voor niets bovenaan mee doet. De eerste helft was het vooral tegenhouden. Iedereen was geconcentreerd bezig en stond zijn vrouwtje. Er werden maar weinig kansen weg gegeven. Een grote dank naar Kim, die door blessureleed meedeed. Meteen in de basis, wat ze fantastisch oppakte. Ook Ellen keepte erg sterk. Noemenswaardig was de kans die de spits van DSE kreeg in de 30ste minuut die ze op een katachtige manier met haar vingers wegtikte. Het werd nog even billenknijpen aan het einde van de 1ste helft toen de bal, na een corner, richting de hoek viel. Gelukkig stond daar Iefke nog. Zij kon de bal van de lijn halen. Zo gingen we 0-0 de rust in.

Met goede moed en een verandering in de opstelling – van 4-3-3 naar 4-4-2 – begonnen we aan de tweede helft. Er volgt meteen een gevaarlijke aanval van DSE, maar wederom staat Ellen op de goede plek. Dan is het de beurt voor de Moer om zich op de helft van DSE te melden. Vera onderschept de bal, speelt hem naar Amelie. Amelie krijgt de bal in de voeten van Robin. Lotte speelt hem terug op Robin waardoor Lauri weggestuurd wordt. Dankzij een goede aanval belandt de bal in het doel van DSE. Er werd echter al gefloten voor buitenspel dus helaas kan deze aanval niet beloond worden.

Moerse Boys doet zeker niet onder aan de voetbalclub uit Etten-Leur, maar komt verder niet echt aan aanvallen toe in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Door goed verdedigend werk van Amelie en Iefke komen de buiten spelers van DSE ook niet in de buurt van Ellen. DSE heeft veel balbezit, maar door goed druk te zetten vanuit de verdediging , het middenveld én de aanval maakt de moer het knap lastig voor DSE om daadwerkelijk gevaarlijk te worden. Hier komt helaas een einde aan in de 54e minuut. DSE onderschept de bal waardoor er een aanval ontstaat. Door een schot vanaf de 16 meter belandt de bal in het doel van de Moer. Jammer, maar er is nog niks aan de hand. De Moer heeft aan gelijkspel genoeg om op de koppositie te blijven staan.

Vrije trap Moerse Boys. Kim staat achter de bal. Wederom staat DSE goed te verdedigen, waardoor de bal bij de tegenpartij eindigt.
Vanuit beide kanten ontstaan aanvallen die niet benut worden. Lotte is fel en maakt het de verdediging van DSE lastig om op te bouwen. Kim is vanuit de verdediging naar voren gehaald, waardoor er aanvallend gespeeld wordt door de Moer. Ondertussen houdt Ellen haar ploeg meerdere malen in de wedstrijd door haar doel verder schoon te houden. De laatste tien minuten spelen we voornamelijk op de helft van DSE, waardoor er enkele mogelijkheden ontstaan. Door goed verdedigd werk van DSE wordt het de Moer alles behalve makkelijk gemaakt om die gelijkmaker te maken.

De scheids fluit af. Het blijft 0-1. Dit is enorm balen, maar DSE was deze keer de betere partij. Aankomende zondag spelen we weer thuis. Moerse Boys Dames 1 krijgt RCD op visite. Ondanks het feit dat we geen publiek mogen ontvangen, belooft het een mooie wedstrijd te worden. Op naar weer 3 punten!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp