Dames 1 kopje onder op koude zondagochtend

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 kopje onder op koude zondagochtend

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Het was een vroege en vooral koude ochtend, afgelopen zondag toen de dames van de Moerse boys vertrokken richting Goirle voor de wedstrijd tegen GSBW. Bij aankomst mochten we gelukkig naar een warme kleedkamer. Door de kou zou je verwachten dat iedereen goed wakker is en fel aan de warming up begint, al is het maar om warm te worden. Dat zat er helaas niet in, er miste energie en vurigheid. Zoals we aan de warming up begonnen, werd ook de wedstrijd begonnen. Vanaf het moment dat het fluitsignaal klonk liepen we achter de bal aan. Dit zorgde ervoor dat Emma al vroeg in de wedstrijd aan het werk werd gezet en een aantal goede reddingen had.

In de achtste minuut mocht GSBW de eerste corner nemen, dit had het eerste tegendoelpunt kunnen zijn. Niemand bewoog, we mogen van geluk spreken dat GSBW net zo weinig bewoog waardoor de bal door de 5 meter over de achterlijn rolde. Een eerste waarschuwing en niet veel later volgde de tweede. Enkele minuten laten mocht GSBW weer een corner nemen, deze beland in het net. 1-0 maar ook hier hebben we nog geluk, de scheids zag dat er geduwd werd en keurt het doelpunt af.

In de minuten hierna blijken de twee waarschuwingen niet genoeg. Er volgen nog meer gevaarlijke corners en schoten op goal, gelukkig weet Emma ze allemaal tegen te houden. Ook Robin heeft nog een goed blok waarmee een schot op goal wordt voorkomen.

Halverwege de helft lijkt de energie omhoog te gaan, er worden duels gewonnen en we komen een aantal keer op de andere helft. Maar helaas in de 31e minuut is het dan toch zover, een duel wordt verloren, er volgt een steekbal door de as en die eindigt in de goal (1-0). In de minuten hierna geeft Dorris alles om een goal te voorkomen. Zoveel dat ze zelf met de bal mee rolt en hard op haar knie valt. De redding blijkt niet genoeg. Enkele minuten later wordt er weer een gevaarlijke corner genomen, en deze wordt binnen gekopt (2-0).

Toch krijgen we nog een kans. Lauri breekt uit maar wordt vast gehouden, hier krijgen we een vrije trap voor. Mira gaat achter de bal staan en schiet, helaas kan de keepster er net bij. Enkele minuten later zijn de rollen omgedraaid en mag GSBW een vrije trap nemen net buiten de 16. Deze schieten ze binnen, hierdoor gaan we met een 3-0 achter stand de rust in.

Na een kopje thee en een bespreking waarin duidelijk werd dat het beter kon en moest. Lindsay en Chloé mogen het veld in, met nieuwe energie wordt er aan de tweede helft begonnen. Chloé draait mooi weg op het middenveld en schiet op het goal, de tweede kans van de wedstrijd is voor de handen van de keepster. Niet veel later komen ook Gaby en Iefke binnen de lijnen. Beiden komen terug van een blessure en kunnen weer minuten gaan maken.

Moerse Boys krijgt in de tweede helft wat meer mogelijkheden. Dat komt ook omdat zelf een stuk beter voor de dag komt dan in de eerste helft. Lindsay onderschept de bal en sprint richting de goal helaas is het schot te zacht. En kan de keepster de bal pakken.

De tweede helft dus gaat beter er komen meer kansen voor ons, toch wordt het in de 70e minuut wordt het nog even spannend. Gelukkig staat Emma daar en kan ze een aantal keer een doelpunt voorkomen. In de 85e minuut krijgt de Moer nog een kans om een doelpunt te maken. Sigi mag een corner nemen en Lindsay kopt de bal vervolgens op de lat.

Het zat er vandaag niet in helaas, de eerste helft te slap begonnen waardoor het in de tweede helft niet meer recht getrokken kon worden. Weer een goede les voor Dames 1. Als we de hele wedstrijd zo hadden gespeeld, dan waren we minimaal met een punt naar huis gegaan. Nog een wedstrijd te gaan voor de winterstop, tegen de koploper FC Tilburg om 12 uur thuis!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp