Dames 1 knokt naar belangrijke driepunter

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 knokt naar belangrijke driepunter

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Moerse Boys Dames 1 laat tot op heden in het jaar 2023 zien waar het toe in staat is. Eenmaal zag het daar al een beloning voor in de vorm van 3 punten. In de twee daaropvolgende competitiewedstrijden viel het kwartje niet de oranje kant op. De ploeg werkt echter keihard en verdiende in die twee wedstrijden dan ook zeker meer dan de nul punten die het opleverde. Thuis tegen SC Gastel moest het kwartje weer eens de oranje kant op vallen. Met in het achterhoofd de loodzware wedstrijd die de oranjewitten in Oud-Gastel hadden kon dat nog eens een lastige opgave.

Een blik op de ranglijst leert dat Moerse Boys wel snel punten moet gaan pakken. Met nog 6 wedstrijden voor de boeg bezit de Moer de 10e en laatste plaats, een plaats die directe degradatie zou betekenen. De veilige plek 8 is echter nog zeker niet buiten bereik. Sterker nog, een driepunter zou de ploeg zomaar naar die veilige stek kunnen tillen. Het moge duidelijk zijn, de strijd om degradatie of nacompetitie te ontlopen gaat een spannende worden!

De eerste van 6 finales was dus SC Gastel thuis. De eerste helft van het treffen op de Akkermolen is eigenlijk vrij eentonig. SC Gastel heeft de bal en is de baas op het veld. Moerse Boys komt zeker het eerste half uur nauwelijks in haar spel. De ploeg moet doelvrouw Renske dankbaar zijn. Met enkele prima saves houdt zij haar ploeg in de wedstrijd. De oranjewitten zijn aan de bal veel te onrustig om SC Gastel pijn te doen. Toch lukt het de ploeg, die ene spaarzame keer wanneer het over de middellijn komt, om toe te slaan. De bal wordt van achteruit weggewerkt en spits Lauri gaat kijken wat er te halen valt. De keepster staat buiten haar veilige strafschopgebied en Lauri maakt daar optimaal gebruik. Ze ontfutselt de Gastelse doelvrouw de bal en uit de draai weet ze met een tergend langzaam rollertje het net te laten bollen. Volledig onverdiend, maar Moerse Boys pakt de voorsprong!

Vanaf dat moment komt Moerse Boys iets beter in de wedstrijd. Ook een omzetting op het middenveld doet de Moer goed. Jessey komt als slot op de deur voor de Klein-Zundertse defensie in haar kracht te spelen. De 10 minuten voor de rust komt de ploeg zo door met de voorsprong in de broekzak. Bijna was die voorsprong nog verdubbeld. Mira heeft een heerlijke steekbal in huis die Noa de gelegenheid biedt om uit te halen. De poging van de jongeling mist helaas het doel. Misschien was een 2-0 voorsprong ook wel te veel van het goede geweest gezien het spelbeeld.

In de rust wordt dan ook overduidelijk geconcludeerd dat SC Gastel het betere van het spel heeft. Moerse Boys moet ervoor zorgen dat het scherp uit de kleedkamer komt en voetballend gezien een tandje bij zet om een resultaat te halen. Dat moet de ploeg doen zonder de prima spelende Jess. De lange verdedigster kan helaas niet verder na een tik en Amelie neemt haar plek in in het tweede bedrijft. Amelie is meteen scherp in haar eerste duels, maar zij kan helaas niet voorkomen dat de Moer haar voorsprong kwijtraakt. De Gastelse spelmaker vindt een gaatje om uit te halen. Met haar schot vindt ze ook een gaatje tussen de hand van Renske en de kruising. Via de onderkant van de lat stuitert de bal binnen en Moerse Boys is al snel haar voorsprong kwijt, 1-1. Een tegenvaller van jewelste.

Het tegendoelpunt lijkt voor Moerse Boys wel de aanzet om meer de aanval te zoeken. Al snel krijgt de ploeg de uitgelezen mogelijkheid om weer op voorsprong te komen. Een inzet van Lauri wordt met de arm geblokt en bal belandt op de stip. Sigi neemt plaats achter die bal, maar de inzet die volgt is niet goed genoeg om de leiding weer te pakken. Op het uur komt Moerse Boys voetballend tot een prima poging. De sterk ingevallen Chloé stuurt Lauri diep over links. Lauri levert de bal vervolgens af bij Sigi, die vanaf randje 16 de bal meteen richting goal afvuurt. De poging is ditmaal een stuk beter, maar ook de redding van de doelvrouw mag er zijn. In minuut 66 doet het spreekwoord “driemaal is scheepsrecht” zijn eer aan. Robin stuurt Sigi diep, die oog in oog met de doelvrouw haar derde kans van de wedstrijd wel verzilverd en de Moer weer op voorsprong zet, 2-1!

Moerse Boys zit duidelijk beter in de wedstrijd dan in de eerste 45 minuten. De ploeg zoekt de aanval, terwijl verdedigers Dorris, Chanel, Dietske en Amelie, samen met Jessey het fort bewaken. Veel meer dan enkele afstandsschoten krijgt de Moer niet te verwerken. Bij corners tegen bewijst Chanel haar waarde door met haar kopkracht het gevaar onschadelijk te maken. Moerse Boys voetbalt zelf nog enkele prima kansen bij elkaar. Twee minuten na de 2-1 krijgt de ploeg een prima mogelijkheid om de marge te verdubbelen. De doeltrap van Renske komt terecht bij Lauri, die de bal goed vasthoudt en vervolgens terugspeelt op Sigi. Mira is vertrokken en Sigi schat deze loopactie op waarde met een prima steekbal. Mira komt schuin voor het Gastelse doel uit en probeert het net te laten bollen, maar de keepster heeft een prima redding in huis. Enkele minuten later gaat een prima schot van Chloé nipt naast het doel.

Met zo’n 10 minuten op de klok lukt het Moerse Boys wel om de marge te verdubbelen. Sigi komt haar tegenstander voorbij en heeft vervolgens een mooie bal over de hele in huis op Chloé. Chloé neemt de bal goed aan een geeft de bal voor op de inkomende Robin. Met links (!) verschalkt de immer hardwerkende Robin de goalie een geeft ze de Moer de bevrijdende 3-1. Met nog 10 minuten op de klok komt deze voorsprong niet meer in gevaar. Enkel Lauri krijgt nog een kans om iets aan de stand te doen, maar haar poging gaat naast. Zo stapt Moerse Boys na 90 minuten met een fijne en welkome overwinning van het veld onder luid gejuich van de aanwezige support en koploper Dames 2!

Dames 1 kan dus 3 punten bijschrijven en maakt zo een sprongetje naar de veilige 8e plaats. Of de ploeg na komend weekend nog steeds op die veilige stek staat, heeft het niet zelf in de hand. Dames 1 kent een voetbalvrijweekend terwijl de concurrentie wel in actie gaat komen. Op 2 april geeft het vrouwenvlaggenschip weer wel acte de présence. Om 10 uur wordt er dan op de Akkermolen afgetrapt tegen DSE dames 2. Tot dan!?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp