Dames 1 klaar voor het nieuwe seizoen!

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 klaar voor het nieuwe seizoen!

De zomerstop was ook voor Moerse Boys Dames lang. Té lang. De strijd om het kampioenschap in de derde klasse was in volle gang toen Covid-19 roet in het eten gooide en alles tot stilstand kwam.

Het lange wachten werd gelukkig beloond toen een aantal weken geleden de training voor het komende seizoen hervat mocht worden. De spelersgroep bleef grotendeels in tact. Alleen Judith nam afscheid na 18 jaar voetbal bij Moerse Boys. Een eigen bedrijf en een mooi gezin met drie kleine kinderen was helaas niet meer optimaal te combineren met voetballen bij Moerse Boys Dames 1. Judith zal binnen én buiten de lijnen gemist worden, maar we weten zeker dat we haar nog vaak genoeg tegen gaan komen langs de lijn, en bovendien is haar eigen kinderdagverblijf “Donkies” vanaf dit seizoen broeksponsor van MB Dames 1, waardoor we nog vaak genoeg aan deze topper zullen terugdenken. Juud, bedankt voor alles en tot snel!

Terwijl Judith definitief de voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen zullen we het de komende tijd ook zonder de voetbalkwaliteiten van Fleur en Kristel moeten doen. Fleur en Koen verwachten volgend jaar hun eerste kindje en dus doet deze onverschrokken verdediger het even wat rustiger aan, terwijl ook onze “Kriest”‘ even pas op de plaats moet maken. De operatie aan haar knie moest door corona wat langer wachten, is inmiddels met succes uitgevoerd maar de revalidatie zorgt er voor dat deze onvermoeibare powervrouw ook even toe moet kijken.

Daar tegenover staat wel de rentree van twee “oude” bekenden bij Dames 1. Zowel Mandy als Sarah maken dit jaar de overstap van Dames 2 naar Dames 1 en zullen hun voetbalkunsten dus weer vertonen in de 3e klasse.

Al met al kon er een aantal weken geleden dus weer begonnen worden met trainen en afgelopen week stonden er dan ook twee oefenwedstrijden op het programma.
Op dinsdagavond werd er afgereisd naar Alphen voor de oefenwedstrijd tegen 2e klasser Viola. In de winterstop van het afgelopen seizoen werd er ook geoefend tegen deze tegenstander, maar was het vooral de zware blessure van Kristel die bleef hangen, dus was het nu zaak om zonder kleerscheuren de wedstrijd door te komen en een goede oefenpot op de mat te leggen. In de sportieve wedstrijd was al snel duidelijk dat Moerse Boys op schema ligt voor de nieuwe competitie. De Moer trekt het initiatief al snel naar zich toe en komt na een kwartier terecht op 0-1. Ellis heeft een heerlijke steekpass in huis en Lotte rondt probleemloos af. Vlak voor rust wordt de voorsprong verdubbeld als Sigi zich knap vrij speelt en de bal in de verre hoek schildert. Na rust is Moerse Boys opnieuw de bovenliggende partij en komt geen moment in gevaar. Nola krijgt na 75 minuten spelen een “klein” kansje op de 0-3 maar het is uiteindelijk Sigi die die score vijf minuten voor tijd op het bord zet na een mooie uitbraak via Sarah en Pascalle.

Afgelopen zondag de clash tegen de dames van Schijf, en tevens een weerzien met oud trainer Ton van Dongen. Omdat Ellen nog steeds niet helemaal fit is wordt er een beroep gedaan op Hannah van Doremalen die de Moer uit de brand helpt en de keepershandschoenen aantrekt in deze pittige wedstrijd. Schijf begint goed en al snel wordt de bal van dichtbij snoeihard binnengeschoten. Schijf blijkt andere koek dan Viola en de Moer moet vol aan de bak, maar doet voetballend weinig onder voor de tweedeklasser. Na de thee komt Moerse Boys dan ook prima uit de startblokken en de 1-1 valt direct na rust als Lotte de bal strak voorgeeft en Ellis laat zien waarom ze onze spits is. De 1-1 is voor Schrijf reden om weer wat aan te zetten en tien minuten later ligt de 2-1 tegen de touwen. Terwijl Hanna nog een kiezelhard schot tussen de palen wegtikt komt de Moer weer langszij als Chloe alert is en de gelijkmaker binnen kan schieten. Een moment van onachtzaamheid in de verdediging leidt de 3-2 in en die score blijft staan tot de scheidsrechter affluit na 90 minuten.

Een pittige, nuttige wedstrijd waarin Moerse Boys een gelijkspel wel verdiend had, maar vooral ook liet zien tegen een prima spelend Schijf goed mee te kunnen. Sterke fases werden afgewisseld met wat mindere periodes, maar al met al een compliment voor iedereen en een teken dat Moerse Boys Dames 1 klaar lijkt te zijn voor het echte werk.

Terwijl Judith nog éénmaal het oranje shirt aan trok en officieel afscheid nam als speelster is de tijd aangebroken om naar voren te kijken en ons klaar te maken voor de (beker)competitie. Hopelijk is iedereen snel helemaal fit en kunnen we met z’n allen aan de bak om dit seizoen weer te laten zien wat we kunnen.
Bovenal hopen we dat we lekker kunnen gaan en blijven voetballen de komende periode. Het is heerlijk op en langs het veld, dus laten we er alles aan doen om met z’n allen elk weekend te kunnen genieten van het mooiste spelletje ter wereld.

Het echte werk begint aanstaande zondag, als Moerse Boys dames 1 op bezoek gaat bij Gilze Vrouwen 1, opnieuw een tweedeklasser, ditmaal in de bekercompetitie. Aanvang 09:30 u. HUP MOERSE BOYS!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp