Dames 1 kent goede generale voor de nacompetitie

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 kent goede generale voor de nacompetitie

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Op deze Tweede Pinksterdag voetballen de  dames 1 van Moerse Boys hun laatste competitiewedstrijd tegen ‘t Zand.  Met de periodetitel in de pocket en de nacompetitie in het vooruitzicht zou winst tegen ‘t Zand een mooie afsluiter zijn van de competitiewedstrijden én een goede generale repetitie voor de aankomende wedstrijd. Kortom: drie punten pakken in Tilburg dus.

Na een goede warm-up mocht de Moer de wedstrijd aftrappen. De blauwe lucht die tijdens de warming-up nog boven ons hing is inmiddels veranderd in een grijze donkere wolk waardoor het met bakken uit de lucht komt. Waar iedereen op de bank dekking zoekt achter de paraplu van lord and saviour Vera, zoekt Lauri de verdediging van ‘t Zand op. Helaas staat er niemand in de buurt van het doel om de aanval af te maken.

Een corner van Mira komt terecht bij Dorris die altijd op de goede plek staat maar gek genoeg nooit de bal in het doel krijgt. Er worden leuke acties gemaakt waardoor er aanvallen ontstaan. Helaas staat de keeper van ‘t Zand goed mee te voetballen waardoor alle diepe ballen bij haar eindigen. Het wordt ook nog spannend bij het doel van Ellen, gelukkig wordt dit snel opgelost door Dorris. Het gaat gelijk op tussen de twee teams waardoor het een leuke wedstrijd is om naar te kijken vanuit de bank. Er ligt veel ruimte bij de aanval van de Moer en die ruimtes worden goed benut door Lotte en Mira, maar ook door de middenvelders die goede steekballen geven. Je voelt aan alles dat een doelpunt voor de Moer niet lang meer kan uitblijven.

Mandy geeft de bal een goede trap die richting de keeper van ‘t Zand gaat. Lotte staat scherp en goed op te letten waardoor de bal uiteindelijk bij haar voor de voeten komt en doelpunt!!! 0-1 (‘25)

Na de 0-1 wordt de club uit Tilburg wakker geschud en begint gevaarlijk te worden in de 16 meter van de Moer. Er ontstaan kansen die gelukkig allemaal over het doel van Ellen eindigen. De Moer komt wederom goed weg als een schot van een van de speelsters van ‘t Zand eindigt op de lat. Ook krijgt Ellen hulp van Robin die op precies de goede plek staat om de bal van de lijn te halen.

Na wat extra suikers door het mierzoete bekertje ranja betreden de speelsters weer het gladde kunstgrasveld. Gelijk na de rust schiet Mira een goede corner, maar helaas weet Dorris hem niet binnen te werken (hij zit er aan te komen). Enkele minuten later mag Mira weer achter de bal gaan staan ditmaal voor een vrije trap. Helaas gaat deze net over.

Sinds de rust zet de Moer goed druk en speelt het aanvallend. Zo combineren Lotte en Chloé waarop Lotte een voorzet kan geven op Noa. Noa staat helemaal vrij en kan de bal rustig en laag in hoek wegwerken, 0-2!!

De keepster van ’t Zand blijft goed uitkomen maar vergeet hierbij dat ze de bal alleen binnen de zestienmeter lijnen mag pakken. De vrije trap die hieruit ontstaat schiet Mandy op de lat. In de 67 minuut wordt een indraaiende corner knap gepakt door de keepster van ’t Zand. 11 minuten later kan Lotte het afmaken in een een-op-een situatie met de keepster, helaas schiet ze de bal net naast. De aanvallen blijven komen, Lotte en Chloé staan vrij voor het doel. Mira geeft de bal laag voor, maar het mocht wederom niet zo zijn voor Lotte die de bal naast schiet.

Niet veel later wordt het nog spannend, maar door onze goed oplettende grensrechter Olav wordt de 1-2 terecht afgekeurd. In de slotminuten krijgt Chloé nog een kans wanneer ze doorzet op de keepster, haar schot wordt voor het doel weggewerkt door een verdedigster van ’t Zand.

Dan wordt er afgefloten. Wederom de drie punten, fijn om zo te nacompetitie in te gaan. Nu afwachten wie de tegenstander wordt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp