Dames 1 kan schade van de openingsfase niet meer herstellen

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 kan schade van de openingsfase niet meer herstellen

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Afgelopen zondag was het eindelijk tijd voor de eerste thuiswedstrijd in de 2e klasse voor Dames 1. De eerste thuiswedstrijd werd gespeeld op de dag na het Oktoberfest waar ook Dames 1 natuurlijk goed vertegenwoordigd was. Iedereen is echter direct na afloop naar huis gegaan, zodat we fit zouden zijn voor de strijd tegen de Zeeuwen. Hontenisse Dames 1 was namelijk de tegenstander op deze zondag.

Voor de wedstrijd waren we al gewaarschuwd voor de “parel van Hontenisse”. De voorgaande wedstrijd van Hontenisse werd gewonnen met 6-2 waarvan alle 6 de goals gemaakt werden door deze speelster. Hiermee stond één van de taken voor Dames 1 al vast: ervoor zorgen dat de bal zo min mogelijk bij deze parel terecht zou komen. Naast deze waarschuwing was er ook goed nieuws te melden voor Dames 1. Emma is weer terug op haar post in het doel. Het was voor dit weekend dus niet nodig om tips voor het keepen bij vriend- en broerlief te vragen.

Moerse Boys wil vanaf de aftrap de focus houden en wil de gemaakte afspraken nakomen. Hiermee wordt geprobeerd om de aanval van de Zeeuwse dames over de flanken af te dwingen. Na enkele minuten blijkt echter dat bij Hontenisse meerdere dames voetballen die een mooie crosspass kunnen spelen, waardoor ze het spel snel verleggen. Hierdoor gaat het spelverloop helaas erg snel. Na 8 minuten ligt de eerste bal van Hontenisse al in het net, na een één op één met Emma wordt de bal binnen geschoten door een speelster van Hontenisse… 0-1.

Moerse Boys wil ook laten zien wat ze waard zijn in de 2e klasse. Het eerste gevaarlijke moment van de dames is daar na een minuut of 13. Mira wordt weggestuurd door Sigi en zet een sprint in richting het goal van Hontenisse. Ze schiet op goal, helaas wordt de bal door de keeper gepakt. Niet veel later komt Dames 1 verder op achterstand. In de 15e  minuut schiet een speelster van Hontenisse nog net naast. Maar één minuut later wordt een corner letterlijk binnen gelopen door de nummer 10 van Hontenisse. Binnen enkele minuten vallen ook de 0-3 en de 0-4 nog.

Na dit half uur waarbij Dames 1 al aardig wat tegendoelpunten heeft moeten verwerken, beginnen de dames wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Er wordt weer gevoetbald en hoog druk gezet waardoor de crosspasses van Hontenisse minder gegeven kunnen worden. Een paar minuten voor rust krijgt Dames 1 een vrije trap die genomen wordt door Sigi. Deze bal wordt uiteindelijk door een tegenstander in het eigen goal gewerkt. We gaan dus rusten met een 1-4 stand.

Voor de tweede helft is afgesproken dat er gevochten gaat worden voor wat we waard zijn. De eerste 10 minuten zorgt dit ervoor dat er over en weer wat kansjes zijn. In de 66e minuut maakt Moerse Boys de 2-4! Mira snijdt voor haar tegenstander langs en geeft de bal voor rond de 6 meter. Sigi schiet op goal, maar de bal wordt gestopt. De rebound wordt door Mira binnen geschoten. Helaas krijgen we te snel de 2-5 te verwerken. Een steekpass kan door de verdediging niet voldoende weggewerkt worden, waarna Hontenisse de bal binnen kan schieten. Binnen enkele minuten krijgt Dames 1 ook nog een penalty tegen. Gelukkig wordt de bal door de linksbuiten van Hontenisse op de paal geschoten.

In de 77e minuut krijgt Moerse Boys een corner die uiteindelijk voor de voeten van Dorris valt, ze haalt uit en de bal vliegt in de bovenhoek! Deze goal uit een corner zat er al een tijdje aan te komen, maar eindelijk is hij gevallen. Nota bene was het ook nog de eerste goal van Dorris in Dames 1! Met nog een klein kwartier op de klok een mooie mijlpaal voor de rots in de branding, maar ook een teken dat de wedstrijd nog niet gespeeld is ondanks de tussenstand van 3-5.

In het vervolg wordt er echter niet veel gevaar meer gesticht door de Moer. Het laatste gevaarlijke wapenfeit komt van Robin. Een vrije trap wordt goed genomen, maar helaas levert dit geen gevaarlijke doelpoging meer op. Zodoende blijft de eindstand op 3-5 hangen.

Voor de volgende wedstrijd moeten we vasthouden aan het leveren van strijd en ons voetballende vermogen. Deze volgende wedstrijd wordt niet komende week gespeeld, Dames 1 heeft dan namelijk een vrij weekend waarin mogelijk nog een vriendschappelijke wedstrijd gespeeld gaat worden. De week daarna, op zondag 30 oktober, staat de wedstrijd tegen SC Gastel op de planning, deze wedstrijd wordt gespeeld in Oud Gastel. Aftrap is om 9:45!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp