Dames 1 herstelt zich in Den Bosch

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 herstelt zich in Den Bosch

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na de pijnlijke nederlaag van een week geleden, was Moerse Boys Dames 1 er alles aan gelegen om de zure nasmaak daarvan weg te spoelen. Dat moest gebeuren uit in Den Bosch bij Wilhelmina Dames 1. De gastvrouwen kunnen de nacompetitie om behoud niet meer ontlopen en zullen koste wat het kost met een fijn gevoel dat ‘toetje’ in willen gaan. Voor Moerse Boys is het vooral zaak om voetballend een goede pot op de mat te leggen om zo met vertrouwen richting de laatste competitiewedstrijd toe te werken.

“De laatste alweer?” hoor ik u denken. Dat klopt, Dames 1 heeft nog maar één competitiewedstrijd op het programma staan, op 2e Pinksterdag. Nog een klein maandje weg. Afgelopen zondag was het de laatste uitwedstrijd van de competitie. Een vroege en een verre. Een ideale gelegenheid om de dag gezamenlijk te starten met een ontbijtje op Akkermolen. Met een gevulde maag en na een korte bespreking werd er koers gezet naar Den Bosch.

Dat Moerse Boys zin had in deze wedstrijd, werd al snel duidelijk toen de bal aan het rollen werd gebracht. Lauri is direct lastig voor haar bewaaksters en weet zo bijna de bal van hen te ontfutselen. Niet veel later is het Nynke die het eerste oranjewitte wapenfeit aan laat tekenen. De keepster moet de bal lossen, maar er is geen oranjehemd in de buurt om de rebound te verzilveren. Zo pakt de Moer direct vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en de ploeg geeft die de gehele wedstrijd niet meer uit handen.

De Moer heeft dus veel de bal, komt een aantal keer dreigend op richting vijandelijk doel, maar heeft wel moeite om echt grote kansen te creëren. Wilhelmina wacht de oranjehemden zo rond de middellijn op en de Moer moet geduldig op haar kans wachten om de weg naar voren te vinden. Een aantal kaar gaat Lotte op avontuur, maar tot een grote doelkans leidt het niet. De grootste kans in de eerste 45 minuten is voor Lauri, wanneer zij opnieuw de bal afpakt van haar bewaaksters. De Wilhelmina-goalie is er echter razendsnel bij om het gevaar in de kiem te smoren en Lauri het scoren onmogelijk te maken. Niet veel later is ook een afstandsschot van Sigi dat richting de bovenhoek vliegt een prooi voor de doelvrouw. Vlak voor rust heeft de Moer nog een prima aanval in huis die dreigend oogt. Verdedigster Mira stuurt de snelle Lindsay diep. Haar voorzet richting Lauri oogt gevaarlijk, maar de Klein-Zundertse spits komt een teenlengte tekort om de bal richting het doel te sturen.

Moerse Boys dringt dus in de eerste helft aan, maar een doelpunt maken is nog niet gelukt. Zodoende wordt de rust met de brilstand bereikt. Ook Wilhelmina is het namelijk niet gelukt om het net te vinden. Veel meer dan wat doeltrappen nemen heeft Fabiënne in de eerste helft niet hoeven doen. De aanvallende intenties van de gastvrouwen worden door de Moer vroegtijdig in de kiem gesmoord.

De opgave voor de tweede helft was om met wat meer urgentie de aanval te zoeken. Aan de bal was het tot op heden prima, maar zonder doelpunt dreigt een bloedeloze 0-0 en dat is uiteraard ook niet de bedoeling. Vlak na rust lijkt de Moer al direct wat aan de doelpuntloze tussenstand te doen. Lindsay stuurt Sigi de hoek in. Schuin voor de goal verdwijnt de (mislukte) voorzet van Sigi op de lat. De rebound is voor Lauri, maar met een miraculeuze redding van de Wilhelmina-verdedigster wordt de bal tot corner verwerkt. Een aanval met meer urgentie en gevaar als in de eerste helft, maar de brilstand is er nog steeds. Ook een afstandsschot van Bloem luttele minuten later verandert daar helaas niets aan.

Moerse Boys is dus op zoek naar een doelpunt, maar in minuut 52 had bal ook zomaar in het oranjewitte doel kunnen liggen. Dorris verdedigt scherp wanneer de Wilhelmina-spits de bal vrij voor het inschieten lijkt te hebben. Niet veel later produceert de spits een vangbal voor Fabiënne die prima op haar post staat. Tot zover het gevaar van de gastvrouwen.

Nog voor het uur heeft de Moer haar verdiende doelpunt te pakken. Amelie zet met een heerlijke diepe bal Lotte aan het werk. Met een subtiel lobje over de uitgekomen doelvrouw laat zij het net bollen en slaakt een vlaag van opluchting over het veld. Moerse Boys heeft eindelijk haar doelpunt te pakken! Sterker nog , de Moer gaat op zoek naar meer. Amelie zet ditmaal Sigi aan het werk die diep gaat. De voorzet van Sigi wordt nipt gemist door Lotte, maar Bloem kan bij de tweede paal de bal oppikken. Bloem heeft een prima actie in huis en maakt de bal vrij om uit te halen, maar haar poging mist uiteindelijk wat kracht. Ook pogingen van Minke en Lotte missen het doel in de minuten daaropvolgend.

De Moer dringt dus aan voor de verdubbellaar en in de 70e minuut is het dan ook eindelijk raak. Lotte heeft een heerlijke actie in huis. Schuin voor het doel beland haar poging op de paal, maar Noa is goed bijgesloten en kan de bal in een leeg doel schuiven, 0-2! Een fijn doelpunt en een fijnere marge voor de Moer! In het vervolg kabbelt de wedstrijd naar het fluitsignaal en kan de Moer met de volle buit en een clean sheet weer richting het Zundertse koers maken. Missie geslaagd dus!

Met nog één wedstrijd op het programma, kan Moerse Boys de batterij nog eenmaal opladen om op maandag 20 mei de competitie goed af te sluiten. De tegenstander dan is Roosendaal op het eigen Akkermolen. Na de verliespartij in Roosendaal is de Moer gebrand op revanche. In aanloop naar die clash komt Moerse Boys Dames 1 nog driemaal in actie in vriendschappelijk verband. Voor de volledigheid hierbij het programma (en zodat u het in de agenda kan noteren ????);

Donderdag 2 mei, 20:00 uur, Sprundel – Moerse Boys
Zondag 5 mei, 12:00 uur, Moerse Boys – Unitas’30
Dinsdag 14 mei, 20:00 uur, Virtus – Moerse Boys

Tot langs het veld!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp