Dames 1 hengelt eerste driepunter binnen

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 hengelt eerste driepunter binnen

Moerse Boys Dames 1 is goed aan de competitie begonnen.  SC ‘t Zand werd met een ruime 5-1 nederlaag terug naar Tilburg gestuurd.

Na een allerminst succesvol bekeravontuur (0 uit 3) was het zondag dan eindelijk tijd voor het echte werk. Zonder de langdurig afwezigen Kristel en Fleur, de door de huidige coronamaatregelen thuisblijvende Sigi en Nola en de vakantievierende Pascalle begint Dames 1 om vijf over tien in een heerlijk nazomers zonnetje aan de seizoensopening. Dietske en Judith schuiven vanuit Dames 2 aan op de bank om in nood de helpende voet toe te kunnen steken, waarvoor dank.

Moerse Boys begint goed aan het duel en neemt al vrij snel het heft in handen. SC ‘t Zand laat zien te zijn gekomen om te voetballen en zo ontstaat er in deze seizoensouverture en leuke, open wedstrijd zonder dat er echt grote kansen worden gecreëerd. Het zonnetje zorgt voor een perfect voetbalweertje en de 1-0 maakt het feestje compleet. Rechtsbuiten Sarah heeft al een aantal dribbels laten zien richting vijandelijk doel als zij door het midden wordt weggestuurd en oog in oog met de Tilburgse sluitpost rustig blijft en de voorsprong tegen de touwen schuift. ‘t Zand protesteert wegens vermeend buitenspel maar de goed leidende scheidsrechter gaat hier niet in mee. Een prima doelpunt dat de Moer wat meer rust geeft. Toch moet ook Ellen een aantal keer in actie komen, maar de keepster laat zien dat zij volledig hersteld lijkt te zijn van haar langslepende blessure en houdt haar doel vakkundig schoon. Ook Mandy lijkt in de laatste fase van de revalidatie te zitten want de laatste vrouw speelt de gehele eerste helft zonder problemen uit, naast Dorris die inmiddels is uitgegroeid tot rots in de branding van de Klein Zundertse defensie.

De Moer is de gehele eerste helft de bovenliggende partij en krijgt een aantal goede mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden maar de ranja wordt gedronken met een 1-0 ruststand.
Met Amelie voor Mandy wordt er begonnen aan de opdracht om de wedstrijd te beslissen en al vroeg in de tweede helft doet de Moer dan ook goede zaken als Chloé, deze wedstrijd veelvuldig opduikend tussen de linies, de verdubbelaar laat aantekenen. Toch is deze 2-0 voorsprong geen opmaat voor meer, want het zijn juist de bezoekers die in het kwartier na de 2-0 het beste van het spel hebben. De Moer is te lief voor de Tilburgers, te veel duels worden maar half aangegaan en verloren, de inspeelpass is vaak slordig en bovendien zijn de bezoeksters gewoon feller, en dus is de aansluitingstreffer van t Zand niet alleen verdiend maar ook logisch op dat moment.

De 2-1 is voor Moerse Boys echter wel de wake-up call die het nodig heeft, want de spirit keert weer terug in het elftal en een kleine tien minuten later is de marge weer twee doelpunten in Zunderts voordeel. Opnieuw is het Chloé die een streepje achter haar naam mag zetten en als een paar minuten later Lotte, inmiddels ingevallen voor aanspeelpunt Ellis, de 4-1 op het scorebord zet is de wedstrijd toch wel beslist. ‘t Zand blijft positief voetballen maar Moerse Boys laat zien dat het mislukte bekeravontuur geen gevolgen heeft voor de competitie. Aanvoerdsters Lieke en Vera blinken weer uit in gewonnen duels terwijl Iefke en Robin op rechts een prima tandem vormen en de nodige mooie combinaties richting de Tilburgse “zestien” verzorgen. Terwijl Lauri, helaas zonder succes, een nieuwe variant vrije trap uitprobeert speelt Moerse Boys een gewonnen wedstrijd en het slotakkoord is dan ook voor Lotte die, op voor haar karakteristieke wijze, de 5-1 binnenprikt en daarmee de eindstand bepaalt.

Een prima seizoensopening voor Moerse Boys Dames 1 dus. Komende zondag om 12 uur gaan de Oranjehemden op bezoek bij Virtus dat ook haar eerste wedstrijd wist te winnen. Moerse Boys is dus gewaarschuwd, maar het vertrouwen is ongetwijfeld gegroeid na afgelopen zondag! Tot dan!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp