Dames 1 hard onderuit tegen Gastel

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 hard onderuit tegen Gastel

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na enkele wedstrijdloze weekenden mocht Moerse Boys Dames 1 afgelopen zondag het wedstrijdtoneel weer eens betreden. De ploeg is na die weekenden nog steeds terug te vinden op een prima 5e plaats en lijfsbehoud, het voornaamste doel van dit seizoen, is een aantal weken terug al bereikt. Sterker nog, de ploeg kan met wat geluk zelfs nog aanspraak maken op een leuk toetje aan het einde van het seizoen. Een resultaat tegen tegenstander Gastel Dames 1 is dan een vereiste. Het sterke Gastel staat op een keurige 3e plaats, maar moest eerder dit seizoen wel haar meerdere erkennen in de oranjehemden. In Oud Gastel werd het in het Klein-Zundertse jubileumweekend 1-2 voor de Moer.

Dat Gastel uit was op revanche, dat werd snel duidelijk. Sterker nog, voordat de wedstrijd goed en wel begonnen was, kon Moerse Boys alweer aftrappen. Na 20 seconden ligt de bal al in het netje en lijken de oranjehemden haast overdondert te worden door de dadendrang van Gastel. Na zeven minuten voetballen probeert de Moer wat terug te doen, maar uit kansrijke positie schiet Lotte over. Een minuutje later krijgt de Moer wel de uitgelezen mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen. Lotte zet de brommer aan en snelt voorbij de doelvrouw van de gasten. De voorzet op Lauri is vervolgens op maat, maar de poging op doel van de spits is dat vervolgens niet. Kans verkeken.

Ondanks de twee mogelijkheden van de Moer moet wel gezegd worden dat Gastel de overhand houdt in de wedstrijd. Sterker nog, na een kwartier voetballen hebben zij de voorsprong uitgebreid naar een comfortabele 0-3 in roodzwart voordeel. Een monsterscore dreigt en om dat te voorkomen zal Moerse Boys toch echt uit een ander vaatje moeten tappen. En snel een beetje.

Na wat omzettingen lukt het de Moer iets beter om wat grip op de tegenstander te krijgen, maar toch zijn het de gasten die het spel blijven bepalen. Een combinatie van goed positiespel en gretigheid zorgt ervoor dat Gastel steeds met veel energie de aanval zoekt op zoek naar het vierde doelpunt. Mede door enkele goede ingrepen van doelvrouw Renske lukt het de Moer om dat vierde doelpunt te voorkomen. Aan de andere kant van het veld lukt het Moerse Boys maar mondjesmaat om gevaar te stichten. Een uitstekende steekbal van Chloé op Lindsay wordt door de Gastel-defensie snel onschadelijke gemaakt. Ook Lotte en Lauri combineren nog een keer samen richting het vijandelijk doel, maar van een echte poging komt het niet. Vlak voor rust lijkt Moerse Boys nog een uitstekende mogelijkheid te krijgen om zichzelf terug de wedstrijd in te schieten. Sigi stuurt Lindsay diep richting het Gastel doel. Lindsay besluit de bal breed te leggen op Lauri, maar de pass is niet helemaal op maat waardoor de Gastel-goalie kan onderscheppen. Opnieuw is de kans verkeken.

Niet veel later klinkt het rustsignaal en staan de duidelijke cijfers van 0-3 nog steeds op het scorebord. Van enige vrolijkheid in de rust is dan ook weinig sprake en de Moer zal vooral van zichzelf verbetering moeten vragen. Met Robin, Vera en Bloem in de ploeg lukt het de Moer om in de eerste fase van de tweede helft ook wat beter voor de dag te komen. De ploeg meldt zich veelal op vijandelijke helft en wordt daarbij ondersteund door een snelle meevaller. Vanuit een corner krijgt Sigi een schietkans op randje zestien die hoog in de verre hoek binnenvalt. Na twee minuten in de tweede helft meldt de Moer zich dus ook op het scoreformulier en de ploeg lijkt van plan om door te pakken.

De Moer oogt dreigend, maar grote kans bij elkaar voetballen lijkt opnieuw wat te veel gevraagd. De ploeg is daarvoor deze zondag te onzuiver om het Gastel echt moeilijk te maken, ondanks de goede bedoelingen die de ploeg heeft. Wanneer Gastel in de 65e de 1-4 weet aan te tekenen, lijkt de angel uit de Klein-Zundertse dadendrang (tot zover het ook een dadendrang te noemen was). Ruim tien minuten voor tijd weet Gastel ook de 1-5 nog aan te tekenen. Vlak voor tijd weet Dorris een vijandelijk corner onschadelijk te maken door de bal weg te koppen. De rebound is voor Gastel, maar de redding van Renske (topper van de dag, bedankt voor het meedoen!) is uitstekend en zo blijft de Moer de 1-6 bespaard.

Zo gaat Moerse Boys uiteindelijk met 1-5 onderuit. Duidelijke en pijnlijke cijfers. Ook op de ranglijst maakt de Moer een kleine duikeling naar plaats 7. Het mooie van voetbal is echter dat er altijd weer een nieuwe kans komt. Die nieuwe kans is gelukkig komende zondag al voor het vrouwenvlaggenschip. Uit bij Wilhelmina gaat Moerse Boys Dames 1 op voor herstel. Om 10:30 uur gaat de bal rollen in Den Bosch. Kop omhoog, borst vooruit en gas erop! Tot zondag!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp