Dames 1 grijpt de eerste punten van het jaar

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 grijpt de eerste punten van het jaar

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Waar voetballend Nederland al een tijdje weer de competitie had hervat, moest Dames 1 lang wachten. Door onder andere corona en het weer speelde Dames 1 afgelopen donderdagavond pas haar eerste competitiewedstrijd van het jaar. Meteen stond er veel op het spel. Bij winst zou de ploeg de koppositie overnemen. Genoeg dus om voor te strijden.

Tegenstander deze avond was Viola dames 1. De dames uit Alphen is een bekende tegenstander waar de afgelopen jaren al regelmatig tegen is gevoetbald. Daarnaast was het ook de vraag hoe dames 1 voor de dag zou komen na een lange tijd zonder wedstrijd.

Al vrij snel na de aftrap bleek dat dat wel goed zit. Dames 1 neemt gelijk het initiatief om dat vervolgens niet meer weg te geven. Er wordt naar de voetballende oplossing gezocht en ook regelmatig gevonden. Iefke en Amelie spelen een sterke wedstrijd op de backposities en kunnen zich vooral bemoeien met het aanvalsspel. Iets wat ze ook naar hartenlust doen. Moerse Boys is continu dreigend op de helft van Viola en halverwege de eerste helft betaald dit zich uit. Mandy zet Lotte aan het werk met een diepe bal. Lotte versneld aan de linkerzijlijn en weet de bal vervolgens voor te geven. Sigi staat op de juiste plek en tikt de openingstreffer binnen.

Moerse Boys is op weg naar meer en zo’n 10 minuten na de 1-0 volgt de verdubbelaar. Opnieuw is de combinatie Mandy en Lotte goud waard. Het middenveld en de aanval maakt de ruimte voor een loopactie van Lotte. Mandy ziet dit een heeft een gouden pass in huis die Lotte oog in oog zet met de doelvrouw zet en ze weet de bal vervolgens op waarde te schatten en binnen te schieten, 2-0!

Ellen beleeft een rustige avond in het doel. Buiten enkele terugspeelballen, afstandsschoten en verdwaalde diepteballen hoeft ze niet veel in actie te komen. Moerse Boys kan tevreden de rust in gaan. Het enigste wat het zich kwalijk kan nemen is dat de marge maar 2 in Klein-Zunderts voordeel is.

In de rust wordt het strijdplan nog een keer besproken. Vooral van belang is het om lekker te blijven voetballen en vanaf achterin op te bouwen. Wat er precies in de ranja heeft gezeten is onduidelijk, maar Moerse Boys komt niet al te best de kleedkamer uit. De eerste 15 minuten van de tweede helft is het onrustig waardoor Viola meer in de wedstrijd kan komen. Ze zijn zelfs dicht bij de 2-1 met een bal op de buitenkant paal.

Gelukkig weet Moerse Boys zichzelf te herpakken en komt er weer meer rust aan de bal. Door een goede combinatie tussen Noa en Mira wordt de linkerkant erg gevaarlijk. Mira komt een paar keer goed vrij vanuit links en kan voorzetten. De 3-0 valt uiteindelijk door een doelpunt van Mira mooi tegen de binnenkant paal.  Na de 3-0 wordt er alleen maar beter gevoetbald. We krijgen een paar kansen rond de 16 en de 4-0 valt al snel. Chloe neemt de bal binnen de 16 op haar slof en schiet hem mooi binnen.

De 3 punten blijven zo bij de Moer. Een lekkere overwinning waarin zeker de 1ste helft goed gevoetbald werd!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp