Dames 1 geeft de zege weg in Schijf

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 geeft de zege weg in Schijf

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Op zondag 10 september stond de tweede bekerwedstrijd op het programma voor de dames van de Moer. Dit keer tegen de dichtstbijzijnde club dit seizoen, namelijk VV Schijf. De roodgele zijn al jaren beter dan ons. Het is lang geleden dat wij ze troffen voor een “echte” wedstrijd. Oefenwedstrijden werden regelmatig gepland, maar een competitiewedstrijd kunnen de dames van onze selectie zich niet heugen. Dit jaar dus wel. We mogen drie keer tegen de dames van Schijf voetballen. De eerste keer was afgelopen zondag voor de beker.

We hebben veel geleerd de afgelopen weken en we moeten onszelf niet onderschatten. We hebben veel in onze mars en de boodschap was dan ook om dit te laten zien. Dit lukte de eerste helft aardig. Lotte kreeg veel ruimte voorin en dribbelde hier gemakkelijk doorheen. In de eerste minuten kreeg ze al een kans. Deze gaat er helaas niet in. Een tijdje later is het dan wel raak. Lotte stormt op vanaf het middenveld en laat de tegenstanders achter zich. Via de lat schiet ze de bal in het doel, 0-1!

Hoewel het voorin goed gaat en er veel overgespeeld wordt, ontstaat er voor ons eigen doel af en toe ook dreiging. Schijf heeft een sterke voorhoede waar onze verdediging hun handen vol aan heeft. Vooral de lange ballen vanuit achter zijn gevaarlijk en lastig om op te anticiperen. Jess, Dorris, Chanel en Iefke zorgen ervoor dat Renske de eerste fase van de wedstrijd weinig in actie hoeft te komen. Na goed samenspel van Chanel en Iefke, weet Mira de bal weer richting het doel van Schijf te werken. Aan de andere kant van het veld zorgt Lindsay er met acties en veel energie voor dat er een gevaarlijke aanvallende corner ontstaat.

We weten van Schijf dat ze loeren op foutjes die wij maken. Dit straffen zij het liefst gelijk af. Dit gebeurde dan ook. Na een te korte terugspeelbal kan de aanvaller tussen onze twee centrale verdedigsters de bal uithalen richting het doel. Deze zit… 1-1.

We lieten de koppen niet hangen. Heel ons elftal had het gevoel: “Hier valt misschien wel iets te halen.” Het voetballen zat er goed in op deze warme zondag en we wisten elkaar goed te vinden. Zo ook Lauri en Lotte. Lauri zoekt Lotte en zij zoekt op haar beurt het doel van Schijf. Helaas kon de keeper de bal gemakkelijk tegenhouden. Even later bij een voorzet van Lindsay had de keeper de bal niet klemvast. Lauri onderschept de bal en schiet van een korte afstand raak, 1-2!

Dat het voetballen goed ging, was ook te zien aan de volgende actie. Robin verlegt de bal naar Iefke, waarna zij Lotte inspeelt. Lotte stuurt Sigi weg in de hoek. Sigi snijdt naar binnen en haalt uit. Een goede redding van de keeper van Schijf zorgt ervoor dat de bal het net niet raakt. Na de rust hebben Lauri en Lotte het goed te pakken met z’n tweeën. Ze spelen nogmaals goed samen, waarna Lauri de bal op goal kan schieten. Deze bal belandt recht op de keeper. De rebound is voor Lotte die hem binnenschiet. 1-3!

Hierna waren we het even helemaal kwijt. De organisatie stond niet meer goed en dit resulteerde in drie doelpunten van vv Schijf in een hele korte tijd. Eentje goed ingeschoten in de korte hoek, eentje vanuit de corner en eentje door een oplopende speler. Zaak om de volgende keer wanneer we een tegendoelpunt krijgen direct te reorganiseren. Dit deden we nu veel te traag. Leerpunt dus. Inmiddels staat het 4-3…

Na wat kleine kansjes en speldenprikjes, onder meer via Bloem uit een corner, hebben we niet meer de mogelijkheid gehad om de 4-4 te maken. Uiteindelijk lag er nog een bal in het netje, maar dit was helaas vanuit buitenspelpositie. Moerse Boys verliest dus met 4-3, maar het was zeker een waar meer in had gezeten. Of misschien wel in had moeten zitten. Dat biedt goede moed voor de confrontaties in de competitie.

De nederlaag in Schijf zorgt ervoor dat Moerse Boys nog een kleine kans heeft om de volgende bekerronde te halen. Daarvoor zal het allereerst komende zondag zelf moeten winnen van BSC. Opnieuw een mooie graadmeter vlak voor de competitie. Op de eigen Akkermolen wil Moerse Boys Dames 1 laten zien wat het waard is! Aftrap is om 12 uur, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp