Dames 1 delft het onderspit tegen Vivoo

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 delft het onderspit tegen Vivoo

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na het mooie nieuws dat de tweede periode binnen is, mochten de dames zondag weer meteen aan de bak. Een spannend duel met nummer 3 Vivoo stond op het programma. De eerste confrontatie thuis op de Akkermolen was een spannende en resulteerde in een gelijkspel. Motivatie genoeg om deze wedstrijd in 3 punten om te zetten dus.

Met een duidelijk strijdplan ving de Moer de wedstrijd aan. Toch moest de Moer even wakker worden en was het de eerste paar minuten spannend voor het goal van Ellen. De bal kon niet lekker worden weggewerkt en dat resulteerde in een chaos. Het maakte de dames in elk geval wakker want niet veel later viel de 0-1. Na een mooie actie van Mira, werd ze onderuit gehaald buiten de 16 meter. Een uitgewezen plek voor een vrije trap van Mandy. Zij trapte de bal dan ook feilloos in de verre hoek en de dames konden juichen.

De dames zetten door en overklassen het middenveld van Vivoo. Dit resulteerde in een paar afstandsschoten van Chloé en Sigi. Na een paar goede acties valt dan ook de 0-2 in de 24ste minuut. Een ‘bewuste’ voorzet van Lotte verdwijnt in de verre hoek.

Na het doelpunt wordt er een kleine drinkpauze ingelast. Die zorgt voor een boost bij de speelsters van Vivoo. De Moer zakt wat in waardoor zij meer kansen krijgen. In de 38ste minuut valt dan ook de 1-2 na een actie op de linker flank van de snelle en behendige spits van Vivoo.

Na een kwartiertje rust stappen beide ploegen weer het veld op. Het is zaak om de draad van de eerste 20 minuten van de wedstrijd weer op te pakken. Het is echter Vivoo dat fel start en dat zien de gastvrouwen snel beloond worden. Na een aanval rolt de bal langzaam in de hoek. Het net bolt en de gelijkmaker staat op het scorebord. Moerse Boys is de voorsprong kwijt.

De oranjewitten moeten op zoek naar een nieuwe voorsprong, maar de zoektocht verloopt nog niet bepaald voorspoedig. Vivoo dringt het meeste aan. Zo is het voor de Moer oppassen dat het niet tegen een achterstand aanloopt. Ondanks het lichte overwicht van Vivoo, oogt het ook langs de kant van de Moer dreigend. Lotte en Mira worden in de voorhoede aan het werk gezet wat niet zonder gevaar is voor de thuisploeg. Zo ontvlamt een interessant duel waarbij beide teams niets minder willen dan de 3 punten bijschrijven.

Zo’n 20 minuten in de tweede helft krijgt Moerse Boys een flinke klap te verwerken wanneer het de strijd moet vervolgen met een vrouw minder op het toneel. Waar verwacht mag worden dat Vivoo hier gretig gebruik van gaat maken, is het juist de Moer die het meeste aandringt. Zeker na de drinkpauze gooit het de schroom van zich af en voetbalt het een handje vol prima kansen bij een. Mira en Lotte worden regelmatig op avontuur gestuurd, wat sowieso al dreigend oogt. Wanneer Lotte Mira bedient voor het goal, lijkt de Moer de voorsprong weer te pakken. Echter ruziet Mira met de bal en deze beland op de paal, de rebound is te lastig en Vivoo lijkt de bal weg te werken. Dat lukt niet helemaal, want Sigi krijgt de bal voor haar voeten en kan het vanuit de tweede lijn gaan proberen. Het schot wordt gekraakt en gaat maar net naast de goal.

Moerse Boys gaat door met aanvallen. Wanneer Lauri op de linkerflank een vrije trap wint, kan Mandy zich weer achter de bal zetten. De trap is goed en de bal valt tussen de verdediging en de keeper waar Sigi opduikt. De bal wordt richting de hoek gekopt, maar mist kracht waardoor de keeper op tijd redding kan brengen. Ook vanuit een corner van Mira is het bijna raak met het hoofd. Lauri komt bij de bal, maar kopt voorlangs. Zo is het tiental van Moerse Boys gevaarlijk, maar lukt het niet om opnieuw de voorsprong te grijpen.

Terwijl de klok richting de 90 minuten gaat komt ook Vivoo steeds vaker dreigend voor de goal van Ellen. Echter weet de goalie, samen met haar verdediging, het doel schoon te houden. Zo ligt een puntendeling tussen de nummers 2 en 3 het meest voor de hand. Zoals wel vaker is gebleken, licht het venijn in de staart, ook nu. Een slippertje in de achterhoede wordt afgestraft waardoor Vivoo voor het eerst op voorsprong komt deze zondag. Moerse Boys zet nog een keer aan, maar het lukt niet meer om gevaarlijk te worden.

Een 3-2 nederlaag voor de oranjewitten is het gevolg. “5 minuten balen en weer door” was het advies van de technische staf na de wedstrijd. Er stond een team op het veld wat voor elkaar knokte en dat gevoel moet overheersen. De strijd om plek 2 gaat door deze uitslag een spannende worden. Vivoo en Moerse Boys hebben een gelijk puntenaantal. Op basis van een beter doelsaldo staat Moerse Boys nu een rang hoger. Volgende week weer een nieuwe kans op een overwinning. Moerse Boys gaat dan op zoek naar 3 punten bij laagvlieger Madese Boys. Aftrap om 10 uur in Made!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp