Dames 1 delft het onderspit tegen SC Gastel

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 delft het onderspit tegen SC Gastel

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Afgelopen zondag stond competitiewedstrijd nummer 4 op het programma voor Dames 1. Al vroeg moest het uit de veren deze zondag. De thuiswedstrijden van SC Gastel Dames 1 vangen namelijk aan om 9:45 uur. Gelukkig werd afgelopen weekend de tijd verzet, waardoor de oranjewitte dames net nog een uurtje langer in bed konden blijven liggen. Een uurtje wat ze goed konden gebruiken tegen het fysieke sterke Gastel. Vorig jaar eindigde de ploeg namelijk op een meer dan prima 3e plaats in de tweede klasse. Een prestatie van formaat.

Voor de Moer wacht dus opnieuw een lastige klus. Echter grijpt de jonge ploeg in de beginfase van de wedstrijd wel het initiatief naar zich toe. Wat positiewisselingen op het middenveld en in de aanval lijkt zich dan ook snel uit te betalen. Mira, Chloé en Sigi beproeven hun geluk van afstand, maar weten het net niet te laten bollen. Of de bal mist maar net de goal of de prima Gastelse keepster toont haar talent. Ook enkele prima corners van Mira die gevaarlijk voor het doel vallen, kunnen niet afgerond worden. Dorris, die in de vorige wedstrijd nog haar doelpuntenrekening voor Moerse Boys Dames 1 opende, is er een aantal keer dichtbij, maar weet haar seizoenstotaal nog niet te verdubbelen. Op de flanken komen Lauri en Lindsay enkele keren goed voorbij hun bewaker, maar de Moer weet maar niet tot echt grote kansen te komen in de eerste helft.

Waar Moerse Boys dreigt, haalt SC Gastel de trekker over. Het moge gezegd worden dat SC Gastel een sterke voorhoede heeft die ook erg doelgericht is. Een aangename kwaliteit in de ploeg waar Moerse Boys wel eens jaloers op is. Anyway, die doelgerichtheid van SC Gastel levert ze na een ruim half uur spelen een 3-0 voorsprong op. Nina, die bereidt was deze week de handschoenen op te pakken (waarvoor ontzettend grote dank!!), voorkomt nog erger voor de Moer wanneer zij enkele ballen prima weet te keren. Vlak voor rust lijkt Dames 1 de schade wat te verkleinen wanneer Chloé en Gaby combineren. Laatstgenoemde krijgt hierdoor een grote kans, maar opnieuw is het de doelvrouw die een sta-in-de-weg is voor een klein Klein-Zundertse opsteker voor de rust.

Met een 3-0 achterstand tegen een goede ploeg lijkt de wedstrijd wel gespeeld. De Moer krijgt echter als opdracht mee om er met zijn allen nog vol voor te gaan. Een opdracht die prima vervuld wordt. Achterin versperren Dietske, Chanel, Dorris en Amelie de weg richting doelvrouw Nina. De Moer weet zich wat meer op vijandelijke helft te melden. Echter ontbreekt het, net als in de eerste helft, aan echt grote mogelijkheden. Door een slordigheid in de roodzwarte defensie krijgt de Moer wel haar kans. Sigi reageert alert op een te korte terugspeelbal en komt oog in oog met de doelvrouw. Haar poging rolt helaas langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Rond de 70e minuut krijgt de Moer de 4-0 om de oren. Desondanks blijft het strijd leveren. In de slotfase wordt het daar bijna voor beloond. Moerse Boys levert wat meer druk naar voren en komt zo wat vaker aan de bal op de helft van de tegenstander. Mira heeft vervolgens een splijtende pass in huis op Gaby, die een vergelijkbare kans krijgt als in het slot van de eerste helft. Waar toen de doelvrouw de winnaar was, heeft zij nu het nakijken. Helaas voor Dames 1 en Gaby rolt de bal opnieuw langs de verkeerde kant van de paal. Aan beide kanten wordt in het restant niet meer gescoord, waardoor Moerse Boys met een 4-0 nederlaag terug naar Klein-Zundert reist.

Een 4-0 verlies klinkt wellicht wat zwaar, maar desondanks zijn er ook genoeg positieve punten te benoemen over deze wedstrijd. Daar kan Moerse Boys weer twee weken op verder trainen aangezien het komend weekend opnieuw geen wedstrijd. “Huh, maar speelt Dames 1 dit seizoen dan om de week?” horen we u denken. Gelukkig is dat niet waar! Na komend weekend kunt u 5 weken achter elkaar de voetbalkunsten van Moerse Boys Dames 1 aanschouwen. Een onafgebroken serie tot aan de winterstop! Te beginnen op zondag 13 november in Etten-Leur tegen DSE Dames 2. Om 11 uur zien we u langs de lijn, afgesproken?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp