Dames 1 begint uitstekend aan het nieuwe voetbaljaar!

U bevindt zich hier:
/ Dames 1 begint uitstekend aan het nieuwe voetbaljaar!

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na een aantal weken winterstop en een oefenwedstrijd was het afgelopen zondag weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft. Nu de degradatie regeling bekend is, weten we wat het doel is: minimaal de 8e plaats aan het einde van het seizoen bezetten. Met tot nu toe 6 punten en een 10e plek gaan we het niet redden en dus is het noodzaak om punten te gaan pakken.

De allereerste wedstrijd dit seizoen was tegen Wilhelmina en toen zijn de drie punten mee naar huis gegaan. Voor de wedstrijd was er al het vertrouwen dat we ook deze keer kans maakten om te winnen. Zo werd er vol goede moed aan de aftrap begonnen. We begonnen fel, zette veel druk op Wilhelmina en dat pakte goed uit in de eerste paar minuten. In de derde minuut konden we al bijna juichen. Mira gaf een voorzet en Sigi kopte deze in de hoek binnen. Helaas werd er gevlagd voor buitenspel. Twee minuten later was het gevaar voor Wilhelmina nog niet geweken. Voor de goal was er mooi tikkie-taka werk tussen Chloé en Lauri die vervolgens de bal klaar legde voor Sigi. Vanaf 20 meter schiet Sigi de bal onderkant lat binnen, 1-0!!

Ondanks dat we veel aan de bal zijn speelt Wilhelmina ook nog mee voor de punten. Zo schieten ze een minuut later maar net over het doel, het blijft opletten. Gelukkig staat de verdediging als een huis en worden de afspraken goed uitgevoerd. Ook Chanel wilt haar kans pakken. Bij een corner voor de Moer zet ze veel druk op de bal, helaas gaat haar uiteindelijke schot net naast. In het eerste kwartier wordt er vooral op de helft van Wilhelmina gespeeld. Lauri geeft een diepe voorzet op Chloé. Deze is net te hard waardoor de keepster de bal kan onderschepen.

Zo ligt de 2-0 al een tijdje op de loer. In de 23e minuut wordt het harde werken dan eindelijk beloond. Mira maakt een mooie actie, geeft de bal aan Sigi. Sigi legt vervolgens de bal tussen de verdediging, hierdoor kan Lauri met een wreeftrap de bal in het dak van de goal werken, 2-0!

Deze ochtend zijn we ook heel dankbaar voor Renske die voor ons het goal wilde verdedigen. Ze heeft veel ballen tegen kunnen houden en zelfs bij een 1-op-1 kans van Wilhelmina wist ze het doel schoon te houden.

Lauri die deze zondag de rol van spits mocht vervullen houdt de bal goed vast en geeft een steekpas op Chloé, haar schot gaat net naast de goal. Zo volgen er steeds meer aanvallen vanuit het middenveld en de aanval. Lauri speelt een aantal tegenstanders uit, haar schot beland in de handen van de keepster. Niet veel later vertrekt Mira en geeft de bal voor, ook deze bal gaat niet in de goal maar wordt overgeschoten. Het was tijd voor rust, met een meer dan prima eerste helft werd er tevreden ranja gedronken in de kleedkamer.

In de tweede helft was het belangrijk om weer fel te beginnen en de druk erop te houden. Het begon iets rommeliger dan de eerste helft, Wilhelmina gaf meer tegengas dan de eerste helft. Na een paar minuten herpakte we ons zelf weer en begonnen we weer met aanvallen. Wederom zat de volgende goal eraan te komen, maar wilde het nog niet lukken. In de 62e minuut hadden we een corner, deze werd mooi ingedraaid door Mira. Hierdoor ontstond er een hoop gerommel voor de goal. Na een minuut rommelen was het Sigi die hem toch binnen wist te tikken, 3-0! Een echte frommel goal, maar die tellen ook!

Na de 3-0 wilde niemand het meer weggeven, en nog mooier zou het zijn om de nul te kunnen houden. Er werd met man en macht verdedigd. Het middenveld en de aanval bleven energie in de wedstrijd stoppen. Voor Robin kwam er nog een grote kans maar de zeer scherpe vlagster vlagde weer voor buitenspel. Na wat wissels bleven we de bovenliggende partij. Na 90 minuten was iedereen in extase, eindelijk weer eens de volle buit!

Op naar de volgende competitiewedstrijd! Deze laat nog wel even op zich wachten, 5 maart spelen we thuis tegen Bavel. Opnieuw een belangrijke wedstrijd om ons doel te bereiken. Alvast een fijne carnaval en tot over een maand!