Contractnieuws: Ut Zaoterdag houdt begeerde Rombouts binnenboord

U bevindt zich hier:
/ Contractnieuws: Ut Zaoterdag houdt begeerde Rombouts binnenboord

De selectie van Moerse Boys 9 voor het seizoen 2020-2021 krijgt steeds meer vorm. Nadat recentelijk de inkomende transfers van Thijs van den Berg en Jelle van Beek werden afgerond, heeft inmiddels ook sleutelspeler Raoul Rombouts zijn jawoord gegeven aan het technische hart. Rombouts stond in de belangstelling van diverse teams, maar blijft Ut Zaoterdag trouw.

Met de contractverlenging van Rombouts slaat Ut Zaoterdag wederom een belangrijke slag. Met zijn verleden in de selectie en zijn voetballend vermogen is hij een belangrijke pion binnen het team van coach Richard Lochten. Met de ondertekening worden de geruchten over een zomers vertrek van Rombouts de kop ingedrukt. Meermaals flirtte de 23-jarige middenvelder de afgelopen maanden met een terugkeer naar de selectie, maar steeds bleef een overeenkomst uit. Een overgang is nu definitief van de baan.

Enfant terrible
Helemaal onomstreden is Rombouts overigens niet binnen Ut Zaoterdag. Zijn voetballende kwaliteiten staan buiten kijf, maar buiten het veld fungeert de jongeling regelmatig als splijtzwam binnen de selectie. Desondanks wilde het technische hart, met trainer Richard Lochten voorop, het enfant terrible ten koste van alles behouden. Ook volgend seizoen ziet Lochten immers een belangrijke rol weggelegd voor de twintiger.

Om Rombouts te overtuigen van een langer verblijf, moest wel eerst de kou tussen trainer en speler uit de lucht worden gehaald. De oorsprong van de onenigheid ligt aan het begin van vorig seizoen, toen Rombouts in een van de eerste duels – nota bene voor eigen publiek – al na een minuut of twintig werd vervangen. Niet vanwege een blessure, maar puur om tactische redenen. Het werd al snel de meest besproken wissel sinds Robben – Bosvelt op het EK 2004. Om een dergelijke persoonlijke afgang in de toekomst te voorkomen heeft Rombouts naar verluidt in zijn contract laten opnemen dat hij niet meer binnen het half uur mag worden gewisseld. Schoorvoetend stemde Lochten in met deze voorwaarde.

Project PK
Op de speciaal belegde persconferentie gaf Rombouts aan onder de indruk te zijn van Project Platte Kar, ook wel bekend als Project PK. Met name de recente ontwikkelingen op transfergebied stemmen hem tevreden. “Met die nieuwe jongens erbij hoef ik het team tenminste niet meer alleen te dragen”, aldus de ietwat zelfingenomen middenvelder. “Ik durf wel te stellen: dit Ut Zaoterdag is titelkandidaat.” In stijl sloot Rombouts de persconferentie af met de nu al historische woorden: “Ich bin ein Ut Zaoterdag-speler.”

Of binnen de spelersgroep iedereen zo happy is met de contractverlenging van Rombouts, is twijfelachtig. De Benjamin van de selectie is nou eenmaal niet van onbesproken gedrag. Maar zolang Rombouts binnen de lijnen zijn voeten laat spreken, zullen staf, medespelers en fans regelmatig een oogje toeknijpen. Aan Lochten de taak om alle kikkers in de kruiwagen te houden. Wordt ongetwijfeld weer vervolgd.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp