Complete offday voor Moerse Boys in Oss

U bevindt zich hier:
/ Complete offday voor Moerse Boys in Oss

Voor de tweede wedstrijd van het nieuwe seizoen moest Moerse Boys afreizen naar Oss, waar het tegen de plaatselijke SV TOP moest opnemen, die de eerste wedstrijd ook gelijk had gespeeld. Behoudens Cas, is iedereen wedstrijdfit.

Door: André van Hooijdonk

En zoals dat de Boys vorig seizoen met grote regelmaat overkwam, geschiedde ook nu weer. Helaas. Nauwelijks staan er 4 minuten op de klok, of de gastheren doen het net al bollen. Een goede en snelle aanval over de linkerflank leidt de 1-0 achterstand in. De thuisploeg ziet dat de Boys aangeslagen zijn na dit vroege doelpunt en geven nog meer druk op het doel van Tom. Diezelfde Tom, een metertje of 10 voor zijn doel, wordt in de twintigste minuut bijna verrast met een afstandsschot van meer dan 30 meter. Gelukkig vliegt de bal over de doellat.

De thuisploeg blijft gevaarlijk en Bart staat in de 28ste minuut twee keer op de goede plaats om de bal van de doellijn te halen, nadat Tom is uitgespeeld.

Moerse Boys heeft nauwelijks vat op dit jonge en beweeglijke team uit Oss. Met snelle en vlotte combinaties wordt Moerse Boys deze middag achteruit gedwongen.

Op het half uur komt Moerse Boys weliswaar op gelijke hoogte. Met een scherp genomen hoekschop van Bart verrast hij de Osse verdediging; een verdediger ziet tot zijn ongenoegen de bal vanaf zijn voet in het eigen doel verdwijnen.

Veel plezier hebben de Boys niet van deze gelijkmaker. Nog geen vijf minuten later krijgt SV Top een strafschop toegekend. Een misverstand tussen Tom en Gijs, waarbij laatstgenoemde de aanvaller onreglementair van het scoren afhoudt. De toegekende strafschop wordt verzilverd en staan de Boys werderom op achterstand.

Zouden de thee in de pauze en mogelijk stevige woorden van de trainer in de tweede helft een ander en strijdvaardiger Moerse Boys tussen de lijnen brengen? Moerse Boys kiest wel meer de aanval en vallen er twee goede momenten te noteren voor Dennis en Bart. Gescoord wordt er echter niet. In plaats van dat er 2-2 op het scorebord verschijnt, schiet SV Top de 3-1 binnen. Hein en Tom zijn kansloos.

Het wordt nog erger. Moerse Boys weet zich geen raad met de aanvalspatronen van de Ossenaren. Op snelheid wordt de verdediging het nakijken gegeven en loopt de achterstand snel op van 4-1 naar 5-1. Lang geleden dat Moerse Boys op een dergelijk scoreverloop is getrakteerd! De talrijk meegereisde supporters kunnen hun ogen niet geloven.

In de 73ste minuut wordt de moegestreden Dave gewisseld voor Raad.

Niet veel later verspeel Joris bij het opzetten van een aanval de bal aan een tegenstander en die weet met dit buitenkansje wel raad. Hij laat opnieuw Tom kansloos en zo prijkt een ongelooflijke 6-1 op het Osse scorebord.

Vlak voor het eindsignaal krijgen Job en Ties nog een kleine mogelijkheid, maar voor echt doelgevaar zorgen beiden niet.

Een wedstrijd om snel te vergeten en met het team deze week werken naar de wedstrijd van aanstaande zondag op Akkermolen tegen ’t Zand. Deze tegenstander heeft net als Moerse Boys slechts één punt behaald uit twee wedstrijden. Om onze jongens te ondersteunen rekenen wij op veel support langs de lijn. Aanvang 14.30 uur. Tot zondag.

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Joris Goossens – Hein Coremans – Gijs Klep – Ties Bastiaensen – Rik Mol – Job de Meijer – Dave Schoenmakers (Raad Rasho) – Dennis van Nijnatten – Damian van Oerle.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp