Collectief Moerse Boys imponeert in Limburg en klimt naar veilige plek

U bevindt zich hier:
/ Collectief Moerse Boys imponeert in Limburg en klimt naar veilige plek

Een onverzettelijk Moerse Boys heeft woensdagavond met duidelijke cijfers gewonnen bij RKSV Minor. Op sportpark De Kollenberg leverde het vlaggenschip een teamprestatie van formaat. De Limburgse concurrent werd met huid en haar opgepeuzeld door een elftal onvermoeibare gasten, vastberaden om niet met lege handen huiswaarts te keren. Zij maakten van een midweeks tripje naar Zuid-Limburg een aangename tijdsbesteding. Het werd 1-4.

Verlofuren opnemen
Verlofuren opnemen bij je baas voor een potje amateurvoetbal. De collegezalen eerder verlaten omdat je om 16.00 uur in de bus moet zitten richting Nuth. Spelers en staf van Moerse Boys deden het woensdag zonder morren. Natuurlijk zal er wel gevloekt zijn toen bekend werd dat Minor-uit op woensdagavond werd ingepland, maar niemand verzaakte. Alleen dat al was een compliment waard. En het werd nog zoveel mooier. Zo’n 35 Moerse Boys-supporters zagen een uitstekend vlaggenschip.

Als de degradatiekraker in één wedstrijdmoment was te vangen, dan was het zeker de aanloop naar de laatste treffer van de avond. Alles kwam samen, zo’n tien minuten voor tijd. Daan dwong de rechtsback tot een terugspeelbal en zette vervolgens vol druk op de doelman. Het was een sprint van tientallen meters, in de slotfase van een wedstrijd die al zoveel energie had gekost. Zijn ploeggenoten begrepen het signaal en stapten collectief door op hun opponent, om de boel ‘vast’ te zetten. De achterhoede van Minor wist zich geen raad met de situatie, gaf een hoekschop weg en dat was een kolfje naar de hand van Daan. Bij de eerste paal knikte hij de perfecte corner van Cas binnen. Een teamgoal in optima forma.


Symbool
Het doelpunt was symboliserend voor de wijze waarop Moerse Boys zich presenteerde in Nuth. Getergd wellicht door de eerdere perikelen rond deze wedstrijd, die uiteindelijk resulteerden in een puntenstraf. Vastberaden vooral om die punten terug te halen. De oranjehemden legden enorm veel energie in de wedstrijd, alsof elk sprintje de laatste kon zijn. Die strijdlust combineerde het in grote delen van de wedstrijd met uitstekend combinatiespel. Een perfecte mix, zo bleek. Minor werd bij vlagen werkelijk overrompeld. Ook door de vroege tegentreffer liet Moerse Boys zich niet van de wijs brengen. Binnen tien minuten werd een te korte terugspeelbal genadeloos afgestraft, 1-0.

De vroege openingstreffer leek Minor in de kaart te spelen. Met de behendige, razendsnelle voorwaartsen heeft het immers een counterploeg bij uitstek. Minor – Moerse Boys was echter ook een confrontatie tussen een elftal individuen en een collectief. Waar de manschappen van hoofdtrainer Jurgen Arnouts massaal samen verdedigden en samen aanvielen, lieten de Limburgse aanvallers het vuile werk meer dan eens door hun ploeggenoten opknappen. De Klein-Zundertse gelijkmaker na achttien minuten was fortuinlijk, maar niet meer dan terecht. Een lage voorzet van Bart werd door een verdediger in eigen doel gewerkt.

Steeds steviger draaide Moerse Boys vervolgens de duimschroeven aan. Het tempo was bij vlagen moordend, saai was het nimmer. De 1-2 was een kwestie van tijd. Rik faalde nog in kansrijke positie, maar zo rond het half uur was het alsnog kassa. Marvin combineerde met Cas en had de tijd en ruimte om een ploeggenoot te vinden. Met een lage voorzet vond hij Pim, die binnentikte. Daan en Joris verzuimden in het vervolg om de voorsprong nog voor rust verder uit te breiden.


Succesformatie
Waakzaam moest Moerse Boys blijven voor de momentenvoetballers van de thuisploeg. Van die spelers die je amper ziet, maar aan één klasseflits genoeg hebben om het verschil te maken. Het defensieve blok met Lars, Joris en Sietse liet zich echter nauwelijks verrassen. Vóór hen waren de onvermoeibare Rik en Justin baas op het middenveld, terwijl Bart en Marvin de flanken bestreken als vanouds. De aanvallers Cas, Daan en Pim zorgden voor creativiteit en gevaar, maar waren allerminst te beroerd om defensieve meters te maken. In het doel redde Tom meer dan eens uitstekend. Moerse Boys oogde weer als de succesformatie van weleer. Elf spelers in het veld deden het samen, als één geheel.

Wie deze ploeg zag, zal zich de beroerde eerste seizoenshelft nauwelijks meer heugen. Longa’30-thuis (2-1-zege) van tweeënhalve week terug heeft als doping gewerkt, want sindsdien is de machine gaan draaien. Tegen Minor bleek wat vertrouwen met een ploeg kan doen. Moerse Boys straalde plezier uit, bij vlagen zelfs onoverwinnelijkheid. En dat voor een formatie die tot begin maart nog geen potje won.

Nummer 114 en 115 voor Daan
In de tweede helft vervolgde het op dezelfde voet. Daan raakte met een bekeken rollertje al snel de paal, terwijl Cas rakelings voorlangs schoof. Moerse Boys was baas in Nuth en gaf bijzonder weinig meer weg. Spannend bleef het desondanks behoorlijk lang, tot zo’n twintig minuten voor tijd. Daan tekende voor zijn 114e in de hoofdmacht, waarmee hij nu alleen all-time topscorer is van onze vereniging. Hij kopte van dichtbij raak, nadat Bart een afgeslagen hoekschop terug de doelmond had ingebracht. Nummer 115 volgde vervolgens niet veel later, toen Daan de vierde en laatste treffer produceerde, opnieuw met het hoofd. Collectief werd er gevierd, zoals ruim anderhalf uur als collectief werd geopereerd. Inclusief de reservespelers; trainer Jurgen benutte al zijn wisselmogelijkheden en gaf diverse sleutelspelers rust in de slotfase. Een ongekende luxe. Het bleef bij 1-4.

Tien punten uit de laatste vier duels resulteren in een twaalfde plaats. Dat wil zeggen dat Moerse Boys voor het eerst dit seizoen boven de degradatiestreep staat. Het maakte de terugreis naar Klein-Zundert bijzonder aangenaam. Dat spelers en staf pas na middernacht op Akkermolen arriveerden, namen zij ongetwijfeld voor lief. Want een overwinning is altijd nog het beste medicijn. Op naar meer. Op naar RKSV Nuenen-uit. Tot zondag!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Bart van den Broek – Lars Jochems – Joris Goossens (Sjoerd Broos) – Sietse Sebregts – Marvin de Beer (Hein Coremans) – Justin Houtzager – Rik Mol – Cas van den Broek (Jorg van Gastel) – Daan van den Broek (Dave Schoenmakers) – Pim Goossens (Job de Meijer). 

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp