Collectief Moerse Boys floreert tegen individuen van IFC

U bevindt zich hier:
/ Collectief Moerse Boys floreert tegen individuen van IFC

Op de zondag dat Moerse Boys een knappe zege boekte bij IFC (2-3), schalde na afloop ‘Brabant’ van Guus Meeuwis uit de speakers in de kantine. Nota bene in het Zuid-Hollandse Hendrik-Ido-Ambacht. Het was symbolisch voor het verloop van de middag. De punten gingen mee naar Brabant, oranje boven op sportpark Schildkamp. Moerse Boys zegevierde met 2-3.

Collectief
Het was met name de instelling van beide ploegen die deze middag het verschil maakte. Terwijl de trainer van IFC het aan de zijlijn aan de stok had met een ontevreden speler, vochten elf oranjehemden binnen de lijnen voor elke centimeter. “Houd toch je muil, joh”, beet de oefenmeester zijn pupil toe. Ondertussen won Leroy nog maar eens een fysiek duel tussen de lijnen.  Het oranje-witte collectief floreerde deze middag tegen elf individuen.

Ongetwijfeld herbergt de selectie van IFC meer technische kunde en balvaardigheid. Stuk voor stuk zijn het handige jongens, de spelers van de thuisploeg. Dat kwam vandaag in de eerste tien minuten nog wel tot uiting. Razendsnel – in de tweede minuut – kwam IFC op voorsprong uit een scrimmage. Het was een doelpunt dat veel Klein-Zundertse supporters moesten missen vanwege een file op de A16. Gevreesd werd na die openingsfase dat Moerse Boys een loodzware middag wachtte, maar Moerse Boys knokte zich terug. De snelle gelijkmaker van Daan, die een strafschop binnen schoot, was een welkome ontwikkeling.


Huiswerk
In het vervolg bleek dat trainer Jurgen Arnouts zijn huiswerk had gedaan. Gedurende de wedstrijd ontvouwde zich een strijdplan waarbij regelmatig Pim werd gezocht met een lange bal. Bij de kopsterke aanvaller lagen mogelijkheden. Keer op keer troefde hij zijn directe opponent af. Ook spitsenbroeder Daan vertolkte een hoofdrol. Op slag van rust verzuimde hij op aangeven van Pim voor een Klein-Zundertse voorsprong te zorgen. Het bleek een opmaat voor een aantrekkelijke tweede helft.

Waar Daan op slag van rust nog faalde, had hij vroeg in het tweede bedrijf alsnog een groot aandeel in de 1-2. De nummer tien profiteerde van gekonkel in de Ambachtse defensie en bediende Pim, die zonder twijfel de trekker overhaalde. Tot afgrijzen van de IFC-trainer, die direct twee reserves de dug-out uitstuurde. Bart verzuimde vervolgens een grotere marge te forceren, waarna IFC in de tegenstoot wel doel trof. De afronding was bijzonder kundig en de 2-2 stond op het digitale scorebord. Voor de zesde keer dit seizoen lag een gelijkspel met vier treffers in het verschiet.

Tactische vondst
In de wetenschap dat het weinig zou opschieten met een nieuwe puntendeling, drong Moerse Boys na de gelijkmaker meer en meer aan. De oranjehemden kregen steeds meer vat op het duel, wellicht het gevolg van een tactische vondst van Jurgen. Tijdens de rust had de succestrainer enkele omzettingen gedaan binnen zijn team en daardoor liep het in het tweede bedrijf zichtbaar beter. Zo goed zelfs, dat Moerse Boys in Hendrik-Ido-Ambacht nog aan het langste eind trok.

Een kwartier voor tijd greep Moerse Boys een voorsprong die het niet meer uit handen zou geven. Weer fungeerde Daan als aangever, opnieuw was Pim de gevierde man. Met de hak verlengde hij een hoekschop van zijn collega-spits, waarna het leer via de doelman en een verdediger in het doel verdween. Moerse Boys toonde aan wel degelijk nog uit hoekschoppen te kunnen scoren. Iets wat het voorgaande jaren haast op wekelijkse basis deed.


Over-mijn-lijk
In de minuten die vervolgens resteerde – een stuk of vijftien nog – was het vrouwen en kinderen eerst. Sjoerd won werkelijk ieder kopduel, Leroy maakte de Ambachtse topschutter onschadelijk en Justin onderschepte ontelbaar veel ballen. De over-mijn-lijk-mentaliteit legde Moerse Boys geen windeieren. IFC oogde geïrriteerd, Moerse Boys vastberaden. Eénmaal zeilde de bal nog rakelings langs het doel van Tom, maar een derde gelijkmaker bleef uit. Euforische, Brabantse kreten maakten zich na het laatste fluitsignaal meester over het sportpark van IFC.

Terwijl de Moerse Boys-supporters de trap naar de kantine beklommen, klonk het ‘Hup Moerse Boys’ van de feestende spelers door de muren heen. Het vlaggenschip uit Klein-Zundert knokte zich naar een belangrijke triomf en vond daarmee aansluiting bij de middenmoot in de Hoofdklasse. “Het is daarom dat ik zo van Brabanders hou.”

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van 2019, thuis tegen Silvolde. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Sietse Sebregts – Leroy Daems – Sjoerd Broos – Bart van den Broek – Joris Goossens – Justin Houtzager – Cas van den Broek (Lars Jochems) – Daan van den Broek (Sem Herijgers) – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp