‘Citroën C1’ Moerse Boys is kansloos tegen ‘Ferrari’ OJC Rosmalen

U bevindt zich hier:
/ ‘Citroën C1’ Moerse Boys is kansloos tegen ‘Ferrari’ OJC Rosmalen

Moerse Boys heeft zondag een kansloze middag beleefd in Rosmalen. Op het natte kunstgras van amateurvoetbalbolwerk OJC Rosmalen waren de oranjehemden niet bij machte om de thuisploeg in de problemen te brengen. Na ruim anderhalf uur voetbal weergaf het digitale scorebord een 3-0-eindstand. Die score vertelde het verhaal van de wedstrijd.

Gemis
Op sportpark De Groote Wielen kon trainer Jurgen geen beroep doen op kersvers vader Joris en dat was merkbaar. Niets ten nadele van de anderen, maar Joris beschikt over bepaalde kwaliteiten die maar weinigen bezitten, kwaliteiten die op dit niveau heel waardevol zijn. Hij staat steevast op de goede plek, leest het spelletje als geen ander en stuurt medespelers aan. Niet altijd even opvallend, maar vrijwel altijd een voldoende. Zonder zijn aanvoerder en zonder de geblesseerde Sjors kon Moerse Boys geen potten breken. Het was te vaak net niet.


Nog voordat de wedstrijd begon, liet hoofdtrainer Jurgen zich al horen vanaf de zijlijn. “Direct bij de les!”, drukte hij zijn spelers op het hart. Het was geen loze kreet van de oefenmeester, want in de voorgaande vier hoofdklassewedstrijden kreeg Moerse Boys steeds binnen tien minuten een tegentreffer. Ditmaal kwam het de openingsfase zonder kleerscheuren door. Verder dan een handvol hoekschoppen kwam de thuisploeg niet. Moerse Boys legde aanvankelijk veel energie in de wedstrijd.

Halverwege het eerste bedrijf kreeg Pim een uitstekende mogelijkheid om de score te openen, toen Rik een lage voorzet afleverde. De topschutter van vorig seizoen trapte de bal echter hoog over. Luttele tellen later was het aan de overzijde wel raak. Een pass door het hart van de defensie resulteerde in een vrije doortocht voor een OJC-aanvaller, die Tom omspeelde en de bal tegen de touwen schoof.

Citroën C1
Moerse Boys moest dus wederom in de achtervolging, maar het werd een achtervolging van een gammele Citroën C1 op een razendsnelle Ferrari. Een haast kansloze exercitie dus. De jongens die normaliter voor de creativiteit zorgen, voor de verfijnde dribbels en afgemeten steekballetjes, hadden vandaag hun dag niet. Pim kopte een hoekschop nog over, maar dat was het ook wel wat de Klein-Zundertse dreiging betrof. Vlak voor rust produceerde OJC Rosmalen wel de tweede treffer. Een rebound werd via de onderkant van de lat binnen geschoten.

Het wedstrijdbeeld na rust was niet veel anders. OJC Rosmalen hoefde niet zo nodig meer, Moerse Boys kon niet echt. De zesde versnelling ontbrak simpelweg in de Citroën C1, terwijl OJC het gaspedaal niet eens meer tot de bodem hoefde in te drukken. Als Klein-Zunderts trots na rust echt nog aanspraak had willen maken op minimaal een punt, dan had het een kwartier voor tijd de aansluitingstreffer moeten produceren. Pim kwam een teenlengte te kort om een voorzet van Jesse binnen te glijden. Eerder krulde Bart de bal van een meter of twintig over het doel. Oranje-witte doelpunten vielen voor het eerst dit seizoen echter niet te bejubelen. In de slotfase bepaalde de ingevallen nummer 10 van OJC de eindstand zelfs op 3-0. Hij werkte een voorzet van dichtbij binnen.

Moerse Boys bleef ook in zijn vijfde wedstrijd van het seizoen zonder zege. En dat is even wennen, na twee seizoenen waarin de overwinningen elkaar in hoog tempo opvolgden. Geen man overboord echter. Het seizoen is nog jong en in de vorige wedstrijden liet Moerse Boys wél regelmatig zien mee te kunnen in het hoofdklassegeweld. Volgende week wacht de manschappen van Jurgen een verre busreis naar Lichtenvoorde, waar Longa’30 de tegenstander is. Tot dan!

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Sietse Sebregts – Leroy Daems – Sjoerd Broos – Bart van den Broek – Daan van den Broek – Justin Houtzager (Hein Coremans) – Cas van den Broek (Sem Herijgers) – Jesse Mouws (Job de Meijer) – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp