Chagrijn vanwege een laat tegendoelpunt

U bevindt zich hier:
/ Chagrijn vanwege een laat tegendoelpunt

Soms is het chagrijn na een gelijkspel groter dan bij een eclatante verliespot. Dan heb je liever een oorwassing dan op deze wijze broodnodige punten te verliezen. Lang leek Moerse Boys 2024 namelijk met een overwinning te beginnen. Maar de wedstrijd duurde enkele seconden te lang. In de slotminuut verloor Moerse Boys 2 punten in plaats dat het er 3 won. Een enorme deceptie, het zal stil geweest zijn in de oranje-witte kleedkamer.

Voor de tweede keer dit seizoen toog Moerse Boys richting Erp. De eerste poging in december strandde in de warming up. De scheidsrechter raakte geblesseerd en omdat er geen vervanger gevonden werd, moest de wedstrijd in de reprise. Vv Erp keerde vervroegd terug van hun trainingskamp in Duitsland en Moerse Boys stapte wederom in de bus.

Door de vele regenval en de vorstperiode in de achterliggende periode werd deze wedstrijd op het kunstgrasveld afgewerkt. Op het waterkoude sportpark kregen de oranje-witte supporters het plots warm. Want net voor het uur betaalde het druk zetten uit. Damian en Job sloten de doelman van Erp in. Damian ontfutselde de keeper de bal en Job tikte de bal binnen. De voorsprong werd begroet met de nodige oerkreten.

Kort na die 0-1 kon Damian bijna de verdubbelaar binnen glijden. Hij kon er net niet goed bij en gleed de bal naast. Vanaf dat moment, met nog zo’n twintig minuten te spelen, dwong Erp de Moer, net als in de eerste helft, weer terug in de verdedigende stellingen. Met het grote verschil dat het balbezit van Erp weinig tot geen gevaar veroorzaakte voor het doel van Tom.

In de eerste helft was Erp ook de ploeg met het balbezit en kreeg het ook enige kansen. Met name op het half uur hield Tom zijn doel knap schoon. Eerst op een inzet na een snijdende een-twee. Daarna met wat geluk bij de opvolgende corner. De ingekopte inzet van dichtbij werd met het lichaam gekeerd. De scrimmage die volgde bleef gelukkig zonder doelpunt. Even daarvoor was een vrije trap van Cas op de lat uiteen gespat. Omdat Damian net voor rust de bal uit een voorzet van Raad voorlangs kopte zochten beide ploegen met 0-0 de warme thee op.

Waar Erp de eerste helft de bovenliggende ploeg was, waren het de Boys die het beste uit de kleedkamer kwamen. De 0-1 voorsprong na een kwartier als resultaat. Lang leek Moerse Boys die voorsprong over de streep te trekken. Erp werd niet gevaarlijk en Moerse Boys kreeg kleine kansjes in de counter. Zo ontbrak het de lob van Job aan snelheid en kon voor de bal uit de doelmond weggewerkt worden. Lang mochten de boys hopen op 3 punten. Tot de laatste aanval van de wedstrijd Moerse Boys de das omdeed. Een diepe bal werd door de naar voren gestuurde verdediger terug voor de goal gekopt. De bal belande bij een vrijstaande aanvaller en met een halfhoge volley liet hij Tom kansloos. Als je in de hoek zit waar de klappen vallen…….. Het verhaal is bekend.

Het tij zal een keer gaan en moeten keren. Maar liever vandaag dan morgen graag . Ook vandaag werd de inzet van de speler niet ondersteund door t broodnodige sprankje geluk. Misschien wordt het geluk opgespaard. Als dat zo is komen er nog mooie tijden deze competitie. Hopelijk volgende week in Eersel. Dan wacht EFC.

VV Erp – Moerse Boys 1-1 ’55 Job de Meijer.
Opstelling: Tom Magielse, Gijs Klep, Hein Coremans, Joris Goossens, Rik Mol, Bas Naalden, Ties Bastiaensen, Cas van den Broek, Damian van Oerle (’77 Matt Voeten), Job de Meijer, Raad Rasho.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp