Buurtschap Moerse Boys de minst gelukkige in corsoclash

U bevindt zich hier:
/ Buurtschap Moerse Boys de minst gelukkige in corsoclash

376 kilometer en 5 uur onderweg. En dan ook nog eens zonder punten terug. Het was opnieuw een teleurstellende middag voor Moerse Boys. Longa’30 was de gelukkigste in een boeiend gevecht dat eindigde in een 3-2 overwinning voor de thuisploeg.

Het werd vooraf al breed uitgemeten, de zogeheten ‘derby’ tussen de twee dorpen die de grootste bloemencorso’s van de wereld herbergen. Buurtschap Moerse Boys tegen buurtschap Longa’30 was een duel met een fleurig tintje. Waar normaal gesproken de Moerse Boys-sjaals en paraplu’s in overvloed te zien zijn bij een uitwedstrijd, waren deze vandaag toch in de minderheid. Niet gek gezien de afstand die afgelegd moest worden om een wedstrijd van negentig minuten te bekijken. Vele supporters zullen dan ook de wedstrijd live gevolgd hebben via VoetbalTV of Twitter.

Ronald Rombouts
Die supporters zagen op hun smartphone dat kersvers vader Joris en diens broer Sjors het veld weer betraden, nadat ze vorige week nog ontbraken in de wedstrijd tegen OJC Rosmalen. Coach Ronald Rombouts kon dus beschikken over een vrijwel volledige selectie. Ja u leest het goed, coach Ronald Rombouts. Vanwege privé-omstandigheden kon Jurgen er vandaag niet bij zijn en dus nam de oud-speler van Willem II de honneurs waar. ‘Doe het voor Jurgen’, waren zijn afsluitende woorden voor het duel begon.

Op het kunstgras in Lichtenvoorde begon de wedstrijd weer zoals vrijwel alle anderen. Moerse Boys keek de kat uit de boom en liet de tegenstander het spel maken. Wat inmiddels ook een traditie lijkt, is een snelle tegengoal incasseren en dat gebeurde nu ook weer. Nog voor de tien minuten waren verstreken werd een van de vele goede hoekschoppen binnen geknikt en konden de mannen uit Klein-Zundert zoals wel vaker dit seizoen in de achtervolging. Na de goal had Longa een grote mogelijkheid om de score te verdubbelen maar was Leroy redder in de nood op de doellijn.

Bevlieging
Moerse Boys had een bevlieging nodig om terug in de wedstrijd te komen en die kwam er. Een hoekschop van Daan belandde voor de voeten van Jesse. In eerste instantie was de keeper nog een sta-in-de-weg maar in tweede instantie kreeg hij het leer wel tegen de touwen. Waar Cas het vorig jaar nog regelmatig op zijn heupen had en vele tegenstanders het bos in stuurde met zijn snelle voetbewegingen, kon hij dit jaar zijn stempel nog niet echt drukken. Tot vandaag. Toen hij kort na de goal van Jesse eindelijk wat ruimte kreeg van zijn directe tegenstander, besloot de jongeling maar eens met links uit te halen van circa twintig meter. De goalie uit Lichtenvoorde kon alleen maar toekijken hoe de bal in de rechterbovenhoek verdween. Kort voor rust had Jesse de drie punten al zo’n beetje in de bus kunnen zetten. Een zeker lijkend doelpunt werd teniet gedaan toen de van Zundert overgekomen aanvaller de bal nipt naast schoot na een éénopéén duel.


Identiek
Na rust was het duidelijk dat Longa het anders ging doen gezien de twee aanvallende wissels. Vooral met de wijziging op de linksbuiten-positie had Moerse Boys veel moeite. Niet geheel toevallig was het dat de Achterhoekse formatie via bijna twee identieke goals, waarvan twee assists van de verse linksbuiten, weer op voorsprong kwam.

Een slotoffensief van de mannen van Ronald Rombouts ten spijt, opnieuw geen overwinning. In de kleedkamer hing nadien dan ook lange tijd een ijzige stilte. Hier had minimaal één en misschien wel drie punten mee terug naar Zundert gemoeten. Het is duidelijk, Moerse Boys zit momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Ook duidelijk is wel dat het zich kan meten met de betere tegenstanders in deze competitie en zichzelf een pluim mag geven. Echter doen alleen de punten van de vakjury ertoe, maar die punten komen er wel. Vroeg in de competitie lijkt er volgende week al een zes-punten-duel aan te komen. Hekkensluiter Nuenen komt op bezoek op sportpark Akkermolen waar een overwinning voor de Oranjehemden meer dan gewenst lijkt te zijn. Tot volgende week! (Door Niek van den Broek)

Opstelling Moerse Boys: Tom Magielse – Rik Mol – Leroy Daems – Joris Goossens – Sietse Sebregts – Bart van den Broek – Daan van den Broek (Justin Houtzager) – Sjors Goossens (Job de Meijer) – Cas van den Broek – Jesse Mouws – Pim Goossens.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp