Bijeenkomst “Trainen en coachen voor jongeren met autisme”

U bevindt zich hier:
/ Bijeenkomst “Trainen en coachen voor jongeren met autisme”

In samenwerking met NOC*NSF en VV Moerse Boys organiseren de buurtsportcoaches van Gemeente Zundert de bijeenkomst ‘trainen en coachen van jongeren met autisme’. Let op, deze bijeenkomst is verplaatst naar 27 januari 2020 aanstaande.

Algemeen
Een kind met autisme voelt zich niet automatisch op z’n gemak bij een sportvereniging. Iemand met autisme verwerkt prikkels namelijk anders dan de meeste andere kinderen. Dat zorgt soms voor onrust of onbegrip, zowel bij het kind zelf als bij direct betrokkenen. Nieuwe omstandigheden zijn lastig, routine is er nog niet en ze voelen zich vaak onbegrepen. Jij kan een groot verschil maken in het sportplezier én het leven van je pupil. Ben jij er voor een kind met autisme?!

Wat leer je?

Tijdens deze bijeenkomst leer je de behoefte van kinderen met autisme te begrijpen en hun gedrag te herkennen. Let op: niet elk kind dat autistisch ogend gedrag vertoond heeft autisme. Een kind met autisme heeft veel structuur en houvast nodig, meer dan andere kinderen. Tijdens de scholing leer je dan ook structuur en voorspelbaarheid aan te brengen binnen je training of wedstrijd. Je leert je communicatie en taalgebruik aan te passen aan de sporter: die vaak meer bedenktijd nodig heeft om een opdracht uit te voeren. Soms omdat hij met zijn gedachten ergens anders is, maar soms ook omdat hij in gedachten al vele stappen verder is dan jij. Omgaan met deze verschillen in een team, zodat zowel voor de sporter met autisme als de rest van het team en jijzelf plezier aan de training of wedstrijd beleven, vormt de basis voor deze scholing.

Deze training wordt gegeven op KSS-niveau 3 van een bij NOC*NSF aangesloten sportbond.

Programma

De scholing bestaat uit een voorbereidende online module en een bijeenkomst. Door deze voorbereidende module krijg je al het enig inzicht in wat autisme is, hoe je het kan herkennen en wat je kan doen sporters met autisme met plezier te laten sporten. ook kan je hier vragen kwijt die je graag beantwoord ziet tijdens de bijeenkomst. Het uitvoeren van deze 30 minuten durende opdracht is essentieel voor wat deze scholing jou kan opleveren.

Deze input vormt de basis voor de avondbijeenkomst van 3 uur waarbij de link wordt gelegd tussen praktijk en theorie.

Aanmelden?

Schijf je gratis in via onderstaande link. Let op, VOL = VOL!

https://www.academievoorsportkader.nl/bijeenkomsten/sportopleidingen/trainen-en-coachen-van-jongeren-met-autisme-27/01/2020-zundert

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp