Bericht van de KNVB: Routekaart voor ‘t Amateurvoetbal

U bevindt zich hier:
/ Bericht van de KNVB: Routekaart voor ‘t Amateurvoetbal

De KNVB heeft een lichtje aangestoken in de donkere tunnel van deze coronacrisis. Het is al veel te lang stil op het sportpark en met name op zondag. Na de persconferentie van afgelopen dinsdag heeft niet alleen het kabinet een nieuwe routekaart gepubliceerd. Ook de KNVB heeft dat gedaan. In deze routekaart staat opgenomen wat er voor welke elftallen op de planning staat als de coronacijfers zich positief blijven ontwikkelen (lees: blijven dalen).  Er is daarbij een verschil gemaakt in de categorieën A en B. Voor categorie A geld dat er nog steeds de mogelijkheid is om de competities te hervatten. Voor categorie B is er reeds definitief een streep gezet door de huidige competitie en volgt (wanneer het kan) de Regio-Cup.

Routekaart Amateurvoetbal

Welk elftal van Moerse Boys zit in welke categorie?

Moerse Boys 1, Moerse Boys 2, Moerse Boys 3en Moerse Boys Dames 1 zijn de enige teams van Moerse Boys die uitkomen in categorie A. De overige teams zowel senioren als jeugd elftallen komen uit in categorie B. Dat betekent dat voor Moerse Boys 1, Moerse Boys 2, Moerse Boys 3 en Moerse Boys Dames 1 nog de mogelijkheid bestaat tot het “uitspelen” van de competitie.

Wat zijn de scenario’s en wanneer weten we dat?

Voor de teams die uitkomen in categorie A zijn nog 2 opties tot het “uitspelen” van de competitie. 1. het daadwerkelijk afmaken van de eerste competitiehelft of 2. het spelen van een hele competitie in halve poules samengesteld op geografische ligging.  Gelet op de benodigde voorbereiding van 4 à 5 weken zal uiterlijk op 10 maart het risiconiveau gezakt moeten zijn naar “ernstig”. Of dat gaat gebeuren hangt af van de cijfers van ziekenhuis- en ic-opnames. Deze zullen structureel moeten zakken onder respectievelijk 80 en 20 per dag. Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risiconiveau “ernstig”, dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat.

Wat is de KNVB Regio Cup?

Voor de teams die uitkomen in categorie B heeft de KNVB de Regio Cup in het leven geroepen. Om de reisafstanden te beperken zullen afhankelijk van de startdatum poules opgezet worden bestaande uit 8, 6 of 4 teams uit de omgeving. De KNVB gaat er blijkbaar vanuit dat deze teams zich tijdens de voetballoze periode goed fit hebben gehouden gelet op het feit dat ze deze teams een voorbereidingstijd gunnen van 2 à 3 weken. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dit misschien wel langer is dan bij een reguliere voorbereiding 😉 .

Al met al reden genoeg om de cijfers goed in de gaten te houden en jezelf aan de maatregelen te houden. Immers als de cijfers blijven dalen komt die bal steeds dichterbij en kunnen er weer heerlijk tegen aan trappen.

Dus…. blijf gezond en hopelijk tot snel

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp