Bekerstart tegen Roosendaal levert Dames 1 een punt op

U bevindt zich hier:
/ Bekerstart tegen Roosendaal levert Dames 1 een punt op

Afgelopen donderdag startte voor Moerse Boys VR1 de start van de bekerpoule. En daarmee is het seizoen 2023/’24 voor de oranjehemden écht begonnen. Tegenstander Roosendaal promoveerde op het laatste moment naar de 2e klasse, nadat de ploeg al jarenlang in de top van de 3e klasse meedraaide. Een prima eerste krachtmeting dus, zo vlak voor het corsoweekend.

Maar voordat we inzoomen op deze wedstrijd, blikken we kort terug op de zomerstop en voorbereiding. Na het knappe lijfsbehoud in de 2e klasse, waren er namelijk wat verschuivingen in de selectie. Helaas namen Gaby en Emma afscheid van Dames 1. We hopen hen toch nog regelmatig op Akkermolen te zien!

Gelukkig zijn er ook nieuwe gezichten. Vanuit de MO17 maakten Bloem en Minke de overstap. Het is mooi om te zien dat zij al snel hun draai weten te vinden. Daarnaast keert Lotte weer terug. Bij haar kriebelde het om toch weer de stap omhoog te maken, na een mooi seizoen in Dames 2. Een welkome versterking! Heel blij is de groep ook met de invulling van de keepsterspositie. Kaylee toonde zich op trainingen al als een gretige en solide keepster en maakt tegen Roosendaal haar debuut. Fabiënne maakt het keepstersplaatje compleet, zodat er voor de toekomst ook onder de lat een gezonde strijd zal ontstaan.

Tel daarbij op dat Vera en Nynke weer terugkeren na blessures, dan is het duidelijk dat de selectie met ruim 20 speelsters sterk bezet is. Voor de staf én de groep biedt het mooie kansen om verder door te groeien. Dat belooft wat!

De voorbereiding startte een kleine maand geleden. In die periode speelde de ploeg twee oefenwedstrijden. Thuis tegen derdeklasser JEKA spatten de energie en het plezier van het C-veld af. Met verzorgd voetbal werd daar een klinkende 8-0 zege behaald. De tweede oefenpartij, thuis tegen vierdeklasser Sprundel, verliep een stuk moeizamer. Het spel was slordiger en stroperiger, waardoor het vooral een wedstrijd met veel duels werd. Ondanks een 2-0 voorsprong, knokte Sprundel zich nog terug tot 2-2. Zo leerde De Moer dat er toch ook nog werk aan de winkel was.

En dan volgt nu dus de eerste bekerwedstrijd tegen Roosendaal. Een ploeg die, net als Moerse Boys, verzorgd wil voetballen van achteruit. In de openingsfase leken beide ploegen elkaar wat af te tasten. Afgezien van enkele speldenprikjes, was het aan de bal nog wat voorzichtig en ‘op zeker’ spelend. Het lukte de oranjehemden ook nog niet om echt lekker in de wedstrijd te komen. Het breed spelende middenveld van de bezoekers zorgde ervoor dat het niet goed lukte om veel druk op de bal te krijgen. En zelf was De Moer aan de bal toch wat slordig.

Gebeurde er dan helemaal niets? Nee, dat ook weer niet. Het gevaarlijkste moment van Moerse Boys voor rust kwam vanaf rechts, toen Minke in de ruimte werd weggestuurd. Ze sneed goed naar binnen en zocht de goal met een hard schot. Helaas was het zijnet de eindbestemming. Ook waagden Chloé (schot op de keepster) en Lauri (schot laag naast het doel) hun kans, maar écht dreigend werd het allemaal nog niet. Aan de andere kant meldde ook Roosendaal zich een paar keer voor het doel. Een foute inspeelpass in de opbouw leidde tot een schietkans, maar Kaylee herstelde knap door de bal uit de hoek te boksen. Daarnaast waren enkele corners dreigend, maar gelukkig stonden Chanel en Dorris op de goede plek om in te grijpen. Zodoende nog geen goals, en dus met 0-0 naar de theepauze.

Met Amelie, Lindsay en Lotte kwam er na rust nieuwe energie in het veld. En met als afspraak om verder vooruit door te dekken, wilde Moerse Boys de wedstrijd naar zich toetrekken. Meteen was de ploeg ook dicht bij de 1-0. Na een scherpe corner van Sigi werd de inzet gekraakt. De afgeslagen bal viel voor de voeten van Mira, die knap en hard onder de lat mikte. Een alerte reactie van de keepster voorkwam een doelpunt. Even later keken de oranjehemden plots tegen een achterstand aan. Na een uittrap verloor De Moer het duel, waarna er teveel ruimte werd gegeven. Het schot dat volgde, plofte onder de lat binnen: 0-1.

Er volgde nog een venijnig Roosendaals schot met een stuit, waar Kaylee gelukkig een antwoord op had. Na een uur voetballen, net na de entree van Jess in het veld, trok Moerse Boys de score weer gelijk. Na goede druk op de opbouw van Roosendaal, werd de bal veroverd en dook Sigi met een sprint de linkerhoek in. De pass was op maat, net als het vervolg. Met een bekeken krul schilderde zij de 1-1 in de verre kruising. Een mooie treffer die voor nieuw elan leek te zorgen. Want vier minuten later stond de 2-1 op het bord. Ditmaal was het kilometervreter Mira die scherp doorjaagde en daarmee Roosendaals balverlies inleidde. Het eerste schot werd nog geblokt, maar de rebound viel precies bij Lotte voor de voeten. Zij twijfelde niet en schoot vanuit een halve volley knap raak.

In de laatste 20 minuten bleef het spel op een neer gaan, al leek Moerse Boys toch wat meer inhoud te hebben. De 3-1 bleef echter uit, en daardoor bleef ook Roosendaal in een resultaat geloven. En dat resultaat kwam er ook, toen in de 85e minuut vanuit een corner de bal op bijzondere wijze werd binnen gewerkt. Hoe dan ook, de thuisploeg had de situatie zelf beter moeten verdedigen. In de slotminuten was er nog één echte kans om alsnog de winst te pakken. Lindsay speelde zich goed vrij aan de rechterflank en leverde een lage voorzet af bij Nynke. De middenveldster, die voor het eerst sinds lange tijd weer minuten maakte na haar blessure, zag haar inzet echter op de keepster terechtkomen. Dat had een beter lot verdiend.

En dus start Moerse Boys het seizoen met een gelijkspel. Overigens net als de poulegenoten BSC en Schijf, die de punten ook netjes verdeelden (3-3). Dat betekent dat deze bekerpoule helemaal open ligt. Met nog twee pittige, maar mooie wedstrijden op het programma, weet de Moer dat het aan de bak mag. De volgende afspraak is op zondag 10 september. Dan staat de derby in en tegen Schijf gepland. Maar nu eerst… corsoweekend!

Geschreven door Rens Bogers

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp