Beek Vooruit JO15-1 is in de tweede helft een maatje te groot voor de JO15-1

U bevindt zich hier:
/ Beek Vooruit JO15-1 is in de tweede helft een maatje te groot voor de JO15-1
Nadat iedereen uit gecarnavalt is stond er gelukkig weer een wedstrijd op het programma. De JO15-1 van Beek Vooruit had een verzoek weggelegd voor een oefenwedstrijd, welke wij niet aan ons voorbij lieten gaan. Een team uitkomend in de hoofdklasse leek ons een mooie uitdaging voor onze jongens. Het wedstrijdritme weer opdoen tegen een tegenstander, waarin het tempo over het algemeen altijd hoger ligt is al een winst an sich. Daarnaast wilde we vooral voetballende oplossingen terugzien, het uithalen van de bal, de vrije verdediger vinden en beweging op het middenveld, iets waar laatste weken veel tijd op de trainingen wordt gestoken. Tot slot was dit natuurlijk een mooie wedstrijd om jezelf te meten aan een hoofdklasser.

De wedstrijd begon wat slordig aan beide kanten dat resulteerde in veel balverlies. Na vijf afgetaste minuten van beide kanten begon er meer structuur in te komen, waardoor er gevoetbald kon worden. Chiel, Cor en Jari kregen de taak mee om telkens de bal uit te halen als ze niet vooruit konden spelen en de andere kant te zoeken. Dit ging met vlagen erg goed en dat zorgde ervoor dat Sebas of een van de middenvelders aangespeeld kon worden. Echter kregen we een vervolgstap in de opbouw niet gemaakt, waardoor we moeite hadden om op de helft van Beek Vooruit te komen. Beek Vooruit had een verzorgd positiespel en kreeg in de 15 de minuut de linksbuiten aangespeeld, deze legde de bal achter onze verdediging, die deze bal niet meer weg kregen en de spits de bal binnen schoof. Eigenlijk direct uit de aftrap probeerde we een aanval te creëren maar leidde we balverlies aan de linkerflank. De rechtsbuiten van Beek Vooruit werd onvoldoende aangepakt en kon langs de zijkant een strakke voorzet geven die bij de tweede paal binnengelopen werd. In één minuut stonden we tegen een achterstand van twee goals te kijken. Desalniettemin pakte onze jongens het heel goed op en begonnen vanaf dat moment beter in het spel te komen. De halfspelers werden beter bereikt en Sebas was sterk aan de bal waardoor hij de mogelijkheid aan Jorg gaf om er onder te komen. Tijdens het eerste wissel moment kwamen Tycho en Jordy in het veld. Tycho stond net fris in het veld en scoorde een prachtig uitgespeelde aanval in de 24ste minuut. De bal werd verlegd naar Thomas en die vervolgens de bal naar Sebas wist te krijgen, Sebas legde de bal terug op Tycho die de bal heerlijk met links in de onderhoek schoot. Die goal gaf ons kracht en dat zorgde ervoor dat de gelijkmaker in de lucht hing. Jorg had een corner verdient nadat hij via de zijkant van de zestien meter de keeper moeilijk maakte met een hard schot. De corner werd door Jorg bij de tweede paal op een presenteerbladje gelegd bij Thomas, die vervolgens deed wat die moest doen, SCOREN.

Een lekkere comback van twee goals, waarin we met een ruststand van 2-2 tevreden konden terugkijken op de eerste helft. In de rust bespraken we dat het wat zuiniger aan de bal kon en dat het ondertal op het middenveld opgelost moest worden door de halfspelers die meer naar binnen moesten kantelen. De spelers waren gebrand om door te gaan, ze hadden een goed gevoel en roken dat er tegen de hoofdklasser wat te halen viel.

Echter kon de tweede helft niet slechter gestart worden. Beek Vooruitschoot bij de aftrap gelijk een lange bal achter onze verdediging, waardoor de linksbuiten de bal voor de goal kreeg. De bal werd niet weggewerkt waardoor de spits de bal zo kon binnenschieten. Beek Vooruit zat er kort op en kreeg gemakkelijk de vrije man gevonden. Dat resulteerde in de 40ste minuut ervoor dat ze de 4-2 scoorde. Onze rechtsback kantelde niet mee naar binnen, waardoor er een gapend gat ontstond tussen hem en de centrale verdediger. Hier maakte de middenvelder van Beek Vooruit dankbaar gebruik van en wist met een goede loopactie de goal te bestormen. Onze jongens waren het even helemaal kwijt en op bijna identieke wijze werd twee minuten later weer een tegentreffer geïncasseerd. Wederom stond het verdedigend niet goed, waardoor de middenvelder van Beek Vooruit deze ruimte kon induiken. De tweede helft leek de motor van Beek Vooruit pas aangegaan te zijn. Ze zetten hoog druk, wat ervoor zorgde dat wij nauwelijks nog hun helft konden bereiken en wij hierdoor met onze rug tegen de muur stonden. Op het einde van de wedstrijd kwamen we er nog wel een paar keer uit en resulteerde in grote kansen voor Jorg en Sebas. Echter viel de laatste goal niet voor ons maar voor Beek Vooruit. Twee minuten voor het einde scoorde ze een prachtig uitgespeelde aanval en was het 6-2.

Na het goede herstel in de eerste helft zat er meer hoop en vertrouwen in een resultaat dan het uiteindelijk is geworden. Het is sonde dat we de tweede helft de tegengoals  te gemakkelijk te verduren kregen. Hiermee groeide het vertrouwde en goede gevoel bij Beek Vooruit en werkte dit bij ons averechts. Beek Vooruit was de tweede helft een maatje te groot voor ons en daardoor speelde het gros van het spel op onze helft af. Toch kunnen we positief terugkijken op de wedstrijd, waarin we de eerste helft teruggekomen zijn en naar dit niveau willen en kunnen toegroeien in de toekomst. Volgende week herstart de competitie met een thuiswedstrijd om 13.00 tegen Jeka JO15-3.

Geschreven door: trainers JO15-1

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp