Allerlaatste punten voor de winterstop?

U bevindt zich hier:
/ Allerlaatste punten voor de winterstop?

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Dames 1 mocht deze afgelopen koude en natte zondag het kunstgrasveld van de studentes van TSVV Merlijn betreden. We moesten er maar extra van genieten want na de persconferentie van Mark en Hugo is het maar onzeker wat er verder met de competitie gaat gebeuren. Voor Randy en Nola was het een soort thuiswedstrijd omdat Merlijn zowat speelt in hun achtertuin. Nola kon zelfs te voet naar haar mooie studentenkamertje op de terugweg. Ook hadden we een jarige, Mira werd 18 jaar dus genoeg motivatie om de 3 punten binnen te halen.

Vol goede moed begonnen we aan de eerste helft. Merlijn is een goed voetballende ploeg. Ze staan niet voor niets 3de. We moesten dan ook meteen aan de bak. Er moest hoog druk worden gezet en de tegenstander mocht niet aan voetballen toekomen.

Het eerste half uur zaten we niet lekker in de wedstrijd. Er werd niet genoeg druk gezet en er werd maar weinig gecreëerd. Zo lieten we Merlijn in hun spel. Pas in de 20ste minuut is daar onze eerste kans. Een schot van Chloé gaat over. Daarna wordt er door Dorris een corner over gekopt. Verder valt er verder niet veel te melden.

Gelukkig valt de 0-1 nog voor de rust. Sigi is de gevierde vrouw. Zij zet de aanval op door een bal te steken op de jarige Mira. Mira speelt haar tegenstander voorbij en geeft voor. De voorzet is op maat gemaakt en komt precies op het hoofd van Sigi terecht die hem in de hoek binnen kopt. Een mooie aanval die wordt beloont met een voorsprong. Niet veel later fluit de prima fluitende scheids voor de rust.

Na even de warmte opgezocht te hebben in de kleedkamer, mochten we het gure weer terug opzoeken. In de rust werd het strijdplan weer benoemd. Deze begon dit keer al bij de aftrap. Mira zou direct gezocht moeten worden om daarna een actie te maken. Dit lukte haar en zo volgde een schot op doel. Helaas eindigde deze kans niet in de netten.

Even later lukte het dan toch. Een schot van Lotte, vanuit een pass van Sigi, wordt gered door de keeper met haar been. Lotte aarzelt niet en zit er vliegensvlug bij. 2-0! Nog geen drie minuten later is het weer raak. Lotte blijft fel druk zetten, waardoor de bal vanuit de tegenstander in de voeten bij Sigi komt. Zij straft direct af en zo kon er een doelpunt op het scorebord bijgeschreven worden. De doelpuntenregen is nog niet afgelopen. Jarige job Mira sloeg toe. Een mooi schot over de doelvrouw valt in het net. Na de wedstrijd werd duidelijk dat de pass voor deze mooie goal van Nola kwam.

Naast alle doelpunten gebeurde er ook iets minder leuks. Iefke gooit alles in de strijd in een duel met als gevolg een pijnlijke enkel. Balen! Iefke speelde erg lekker vandaag. Gelukkig stond Dietske al snel haar mannetje binnen de lijnen en speelde een dijk van een wedstrijd. Ook Noa en Chanel komen niet kort daarna het veld in voor Nola en Amelie.

Voorin gaat het prima door de belangrijke doelpunten die er worden gemaakt, maar ook achterin wordt er goed verdedigd. De rust wordt prima gehouden en het zakelijke spel wordt toegepast. Tot het moment dat er slordig uitverdedigd wordt en net voor het goal van Ellen ontstaat een chaotische situatie. Of hier nu overtredingen zijn gemaakt laten we even in het midden. Deze chaos resulteerde helaas in een tegendoelpunt. Even balen mag, maar we hadden inmiddels een ruime voorsprong opgebouwd en daar waren we ons allen zeker bewust van.

Lotte en Mandy, die beide een topwedstrijd in de benen hebben, worden gewisseld voor Lauri en Jessey. Even lijkt de wedstrijd te strandden in een 1-4 uitslag, maar dan speelt Noa de bal in op Chloé, waarna Chloé de bal doorpasst naar Lauri. Zij doet een poging en schiet op doel. De bal zit niet, maar beland weer in de voeten bij Sigi, die de bal rustig binnentikt. Kleine flashback naar de 0-1 ;).

Moerse Boys haalt dus weer de drie punten mee naar Zundert. Wat in eerste instantie een zwaarbevochten pot leek te worden, sloeg dit na rust compleet om en kwam er meer rust in de wedstrijd. Met een opgeheven hoofd stapten we in de auto richting sportpark Akkermolen. Misschien wel voor de laatste keer dit jaar.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp