Achtklapper voor Dames 1

U bevindt zich hier:
/ Achtklapper voor Dames 1

DOOR SCHRIJVERSCOLLECTIEF DAMES 1 – Na een gezellige avond Oktoberfest mochten we weer vroeg de wei in. De badjas was nog maar net uit want om kwart voor 10 stonden we al aan de aftrap voor de wedstrijd tegen Madese boys. Op papier zouden de dames kunnen winnen van Madese boys, maar hierdoor ligt onderschatting op de loer. Iets wat we zeker niet mogen doen en waar we ook voor gewaarschuwd zijn.

Zoals ondertussen misschien al bekend is wordt er een helft slecht gespeeld en een helft goed. De reden geen idee, misschien willen wij de tegenstander ook een kans geven of hebben wij dieselmotoren die pas later opgang komen.

Ook vandaag was de eerste helft niet de beste helft. De inzet was goed maar er miste net een beetje pit. Desondanks kwamen we regelmatig voor het doel en hadden onder andere Sigi, Lotte en Robin kansen. Maar helaas vaak in de handen van de keeper of net naast het net. Tot de 38e minuut, na een moeizame start met 80% balbezit, valt eindelijk de eerst goal. Door een fout van de keepster onderschept Lotte de bal en schiet hem laag binnen, GOAL!! Lotte kwam vlak voor de rust nog een keer oog in oog met de keepster maar helaas kwam daar geen goal uit, we gingen de rust in met een 1-0 voorsprong.

Na de nodige ranja voor wat pit en een duidelijk strijdplan werd er aangevangen aan de tweede helft. De ranja had zijn werk duidelijk goed gedaan want in de 49ste minuut was het al raak. De 2-0 viel door een corner van Sigi die bij de tweede paal viel. Nola is alert en tikt de bal binnen.

Het spel van de dames werd beter en dit resulteerde zich in een doelpuntenfestijn. Het publiek wordt binnen 5 minuten getrakteerd op 3 doelpunten. Eerst schiet Lotte, erg knap met 2 knieën, de bal binnen na een mooie voorzet van Mira. Daarna is het Mira zelf die het doelpunt op haar naam kan zetten. Ze loopt zich mooi vrij en krijgt de bal van Sigi. Lotte maakt een hattrick door de 4-0 binnen te schieten.

We blijven geconcentreerd voetballen en geven achterin niks weg. Er wordt goed opgebouwd door het centrale duo achterin, Amelie en Dorris. Ook onze backs, Iefke en Dietske, spelen een belangrijk rol. Zo zijn zij vaak het beginstation van een goal. De 6-0 komt voort uit een pass van Dietske op Noa die de bal aan Sigi geeft. Sigi weet Mira te vinden met een steekpass en loopt zelf door waardoor ze de bal in open goal kan schieten. Het treintje Sigi en Mira is on fire want niet veel later valt de 7-0. Weer een assist van Mira, onderhand onze assist-koningin en een goal van Sigi.

De 8-0 kan niet lang op zich blijven wachten. Noa krijgt nog een kans en schiet maar net naast en Vera schiet in het zijnet. In de 90ste minuut valt hij dan eindelijk. Chloé probeert het vanaf de 16 meter met een afstandsschot en ziet de bal over de keeper heen verdwijnen in het net.

Met dit doelpunt wordt ook meteen de wedstrijd afgefloten. De dag werd goed afgesloten met een high bier bij café Den Hoek.

Op naar volgende week. We voetballen om 12:15 uit tegen Bavel dames 3. Komt dat zien!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp