9-tal MO17 schrijft opnieuw 3 punten bij

U bevindt zich hier:
/ 9-tal MO17 schrijft opnieuw 3 punten bij

Het moge duidelijk zijn, Moerse Boys MO17 verkeert in een prima vorm. De laatste wedstrijden gaat de ploeg er steeds vandoor met de 3 punten en daardoor ziet de MO17 zich terug op een keurige tweede plaats. Afgelopen weekend was de opgave dan ook opnieuw niets minder dan winnen. En als het even kan met veel doelpunten en geen tegendoelpunten. Tegenstander was Beek Vooruit MO17. Die ploeg speelt sinds enkele weken als een 9-tal. Voor de Moer betekende dat dat het zich moest aanpassen en een volle bank meenam naar Prinsenbeek. Een kleiner veld, een kleiner team op dat veld, maar nog steeds dezelfde opgave: Winnen!

Vanaf het begin gaat Moerse Boys voortvarend van start. De ploeg zoekt meteen de aanval en met name Anne lijkt er zin in te hebben. De jongeling dribbelt met speels gemak door de vijandelijke defensie. Het zal u dan ook vast niet verbazen dat Anne deze middag 3 doelpunten achter haar naam schrijft. Moerse Boys maakte er uiteindelijk 4 in de eerste helft. Dat andere doelpunt kwam op naam van Guusje. Door haar diepgang en goede coaching krijgt ze de bal. Met een subtiele voetbeweging kapt ze de doelvrouw uit en werkt ze de bal binnen.

Zo was het na 23 minuten al 4-0 in het voordeel van de oranjewitten. Die stand had voor de rust nog iets hoger uit kunnen vallen. Hamdi kopt vanuit een corner, maar de poging gaat nipt naast het doel. Een poging die een beter lot had verdiend en met name Hamdi was een doelpunt absoluut gegund. Ook pogingen van Maud en Guusje hadden een beter lot verdiend, maar de teller stokte de eerste helft bij 4. Defensief gezien komt Moerse Boys nauwelijks in gevaar en daarbij mag het met name Minke Snepvangers dankend aankijken. Als laatste vrouw zet zij haar mede-verdedigsters Debby en Liz op de goede plek en fungeert ze zelf als stofzuiger die precies op het juiste moment instapt. Eenmaal is de ploeg de eerste helft niet scherp genoeg. Bij een vrije trap ziet de Moer enkele tegenstanders bij de tweede paal over het hoofd. Een speelster van Beek Vooruit weet zo de 4-1 op het scorebord te zetten. Met die stand zoeken de teams ook de kleedkamers op.

Het gevoel dat in de rust overheerst, is dat er absoluut meer te halen valt. De taak voor de tweede helft is om Beek Vooruit nog verder terug te dringen en de score nog groter te laten uitvallen. Met 5 verse speelsters in het 9-tal op het veld gaat de Moer op jacht naar doelpunten. Waar de doelpunten de eerste helft in de eerste twintig minuten vielen, gebeurt dat in de tweede helft juist in de tweede twintig minuten. Bloem weet de eerste treffer te maken, maar de opbouw naar die treffer kan gerust als voortreffelijk omschreven worden. Suze gooit de bal snel in richting Joy, die goed opendraait en de bal verlegt naar Minke de Bruijn. Minke doet hetzelfde en biedt Bloem een kans die de blondine prima afwerkt. Na dat doelpunt is de ban gebroken en scoort Moerse Boys er nog drie. De eerste is een afstandsschot van Minke de Bruijn met links die keurig in het hoekje eindigt. Hierna is het Quinty die tweemaal het doel weet te vinden. Na de 70e minuut is het 8-1 voor de Moer. De enigste ploeg die nog een keer weet te scoren is de thuisploeg. Jessie heeft het de tweede helft opvallend rustig gehad, maar is kansloos op een schot dat perfect in het hoekje van haar goal geschoten wordt. Dat Jessie het zo rustig had, kan op het conto van Emely geschreven worden. Opnieuw heeft zij de sterkste spits van de tegenstander in haar broekzak zitten. Een ontzettend fijn, defensief wapen voor Moerse Boys MO17.

Eind goed, al goed, Moerse Boys MO17 schrijft opnieuw 3 punten bij. Een overduidelijke 8-2 overwinning is daartoe de aanleiding. Op paaszaterdag moet de MO17 opnieuw aan de bak. Het gaat dan de strijd aan met en in Chaam. Een sterke ploeg waarbij Moerse Boys ongetwijfeld het beste van zichzelf moet geven. Kan Moerse Boys met een goed gevoel aan de paasbrunch zitten? Aftrap is om 10:30 in Chaam, tot dan!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp