4 uit 2 voor Moerse Boys Dames 1

U bevindt zich hier:
/ 4 uit 2 voor Moerse Boys Dames 1

Inmiddels is het seizoen voor Dames 1 ook weer enkele weken bezig. Na enkele wijzigingen in de selectie en twee gewonnen bekerwedstrijden begonnen de oranjehemden vorige week zondag aan de competitie met een uitwedstrijd tegen DVO’60 dames 1.

Op het Roosendaalse kunstgras begint de Moer matig. De thuisclub is beter bij de les dan Moerse Boys en straft een foutje achterin al vroeg in de wedstrijd af. Het zorgt er echter niet voor dat De Moer een versnelling hoger schakelt. Te weinig passie, strijd en energie zorgen er voor dat er van geluk mag worden gesproken dat het in de rust 1-1 staat, na een goal van Pascalle. Een donderspeech van trainer Patrick is het gevolg maar het is direct in de tweede helft te zien dat deze woorden niet aan dovemansoren zijn gericht. Nu laat De Moer wél zien waar het toe in staat is. Al snel komt de 1-2 op het scorebord als Lotte een klutsbal al koppend tot een doelpunt weet te promoveren, en niet veel later is het Fleur die van zich doet spreken met een prima goal. De kansen om de wedstrijd definitief te beslissen zijn er wel, maar het blijft uiteindelijk bij 1-3.

Enkele vervelende blessures bij DVO zorgen voor een smetje op de feestvreugde, maar gelukkig lijkt de schade mee te vallen. Met drie punten in de koffer en een leerzame eerste én tweede helft wordt er genoten van de nazomer.

De tweede competitiewedstrijd wordt afgewerkt op het eigen sportpark en deze zondag ontvangen we Baardwijk Dames 1. Door Patrick al getipt als kampioenskandidaat en gezien de ruime overwinning in hun eerste wedstrijd lijkt het er inderdaad op dat de Waalwijkse formatie dit jaar hoge ogen gaat gooien in de derde klasse. Zaak dus voor de Moer om direct bij de les te zijn, een eerste helft zoals in Roosendaal is niet gewenst.

Met een volledig fitte selectie is het dringen voor een plekje in de basis en om 10 uur wordt er afgetrapt voor deze, nu al, belangrijke wedstrijd.
Al snel blijkt de tegenstander van vandaag inderdaad een goed voetballende ploeg die vanuit de achterste linie zorgvuldig de opbouw verzorgt om er combinerend op het middenveld uit te komen. De Moer is echter scherp en heeft als doelstelling dit jaar ook het veldspel te verzorgen en dus ontstaat er al snel een wedstrijd die behoorlijk reclame maakt voor het damesvoetbal.

Ellen is al een keertje getest door Baardwijk terwijl  ook Pascalle al de vuisten van de Waalwijkse goalie heeft gevonden,  als Lotte na zo’n 10 minuten de score opent. Een welkome voorsprong waar de thuisploeg helaas niet al te lang van kan genieten. Een voorzet wordt knap binnen gekopt en de 1-1 is een feit. Met name Lieke heeft haar handen vol aan de behendige rechtsbuiten die steeds de één-twee opzoekt, maar zorgt er met een heerlijke portie werklust voor dat het gevaar over rechts steeds aan banden wordt gelegd. Toch komt Baardwijk voor rust nog op 1-2. Te veel ruimte en tijd worden er weggegeven en de verre hoek wordt gevonden.

In de rust dit keer geen harde woorden, want we staan goed en doen ons best maar Baardwijk is gewoon een prima ploeg. Toch geven we ons natuurlijk niet gewonnen en wordt er aan de tweede helft begonnen met de doelstelling om minimaal een punt aan dit duel over te houden.

Aan het spelbeeld verandert niet heel veel in het tweede bedrijf. Verzorgd voetbal van twee teams die aan elkaar gewaagd zijn. De eerste periode hebben de bezoekers de lichte overhand en het meeste balbezit en de 1-3 lijkt in de lucht te hangen. Op precies het goede moment krijgt de Moer echter weer meer grip op de wedstrijd en durft het Baardwijk weer wat meer naar achter te dringen. Onder aanvoering van Sigi wordt er meer druk gezet naar voren en de verse krachten die inmiddels ingevallen zijn helpen hier zeker aan mee. Scherp en bij de les zorgen zij voor vers bloed en nieuw elan en de 2-2 is dan ook terecht te noemen. Opnieuw Lotte komt als doelpuntenmaakster op het wedstrijdformulier .

De wedstrijd golft op en neer en de Moer lijkt nog de beste kansen te krijgen om de overwinning over de streep te trekken. Toch is de grootste kans van de tweede helft voor Baardwijk, maar Ellen kan tot twee keer toe voorkomen dat de bezoeksters vijf minuten voor tijd de wedstrijd naar zich toe trekken.

Na 90 minuten wordt er afgefloten met een 2-2 eindstand. Een terechte afspiegeling van de wedstrijd en een knappe prestatie van het hele team dat voor elkaar wil vechten en samen beter wil worden.

De volgende gelegenheid om dit aan het publiek te kunnen laten zien is volgende week, als we op bezoek gaan bij Madese Boys dames 1, een tegenstander die we al enkele jaren tegenkomen met wisselend succes. Belangrijk om de goede seizoensopening een goed vervolg te geven, dus alle support is welkom, aftrap om 10:00 uur.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp